Ugrás a tartalomra

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

2023.09.27
15:31
2023.09.28
08:11
Forrás
Pannon RTV
A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

A baden-württembergi küldöttség részeként 25 diák is érkezett a németországi tartományból. A mezőgazdasági iskolákból érkező diákok lehetőséget kaptak megismerkedni a vajdasági agrárium helyzetével, valamint beszélgetni a kortársaikkal, akik hasonló képzésben vesznek részt.

Kurt Mezger, Baden-Württemberg tartomány vidékfejlesztési osztályának elnöke: „2015 óta minden évben a két ország között tanulmányi látogatás valósult meg. Már hét vajdasági csoport látogatott el hozzánk, és ez a mi második csoportunk itt Vajdaságban."

Vajdaság és Baden-Württemberg kapcsolata többéves sikeres együttműködésre tekint vissza.

Aleksandar Panovski, tartományi mezőgazdasági segédtitkár: „Ez már hagyományos együttműködés Vajdaság és Baden-Württemberg tartomány között, ami tudományos és oktatási tartalommal rendelkezik, de ezúttal törekedtünk, hogy vendégeinknek lehetőségük legyen megismerkedni Vajdaság kulturális és történelmi örökségével is."

A németországi küldöttség hétnapos látogatáson van Vajdaságban. A diákok a többi között a futaki mezőgazdasági iskolát is meglátogatják.

mezőgazdaság
Baden-Württemberg tartomány
Aleksandar Panovski
tartományi mezőgazdasági titkárság

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.