Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pixabay/Hans Benn)

Listeria baktériummal szennyezett hústerméket vonnak vissza a forgalomból Szerbiában

2022.09.22
14:03
2022.09.22
16:30
Forrás
Tanjug
Az illetékes hatóság a Wudy márkanevű virsli forgalmazását tiltotta be, mert tájékoztatást kapott az Európai Uniótól a problémáról.

A Listeria baktériummal szennyezett élelmiszer ételmérgezést okoz, különösen a társadalom érzékeny rétegeinél, mint amilyenek a várandós nők, hetven évesnél idősebbek, valamint a gyenge immunrendszerű emberek. Szerbiában egy kilogrammos, valamint 250, 240 és 150 grammos kiszerelésben van Wudy nevű hústermék a boltok hűtőpultjaiban. A hatóságok közölték, minden újabban érkező szállítmány forgalmazását betiltják, a már piacra került termékeket pedig visszahívják és megsemmisítik.

kolbász
listeria baktérium

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű