Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pixabay/Hans Benn)

Listeria baktériummal szennyezett hústerméket vonnak vissza a forgalomból Szerbiában

2022.09.22
14:03
2022.09.22
16:30
Forrás
Tanjug
Az illetékes hatóság a Wudy márkanevű virsli forgalmazását tiltotta be, mert tájékoztatást kapott az Európai Uniótól a problémáról.

A Listeria baktériummal szennyezett élelmiszer ételmérgezést okoz, különösen a társadalom érzékeny rétegeinél, mint amilyenek a várandós nők, hetven évesnél idősebbek, valamint a gyenge immunrendszerű emberek. Szerbiában egy kilogrammos, valamint 250, 240 és 150 grammos kiszerelésben van Wudy nevű hústermék a boltok hűtőpultjaiban. A hatóságok közölték, minden újabban érkező szállítmány forgalmazását betiltják, a már piacra került termékeket pedig visszahívják és megsemmisítik.

kolbász
listeria baktérium

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.