Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Ma utalják át a harmadik minimálbért

2020.07.07
07:02
2020.07.07
09:21
Forrás
Szerbiai RTV
Ma fizetik ki azt a minimálbérnyi összeget, amellyel a szerb kormány a vállalatokat segíti. Ez a harmadik és egyben utolsó ilyen utalás.

A koronajárvány okozta gazdasági nehézségek orvoslása miatt az állam három alkalommal támogatta a cégeket úgy, hogy a munkások béréhez egy minimálbérnyivel hozzájárult.

A mintegy harminc ezer dináros összeg 232 ezer vállalat, és több mint 1 millió 42 ezer foglalkoztatott megsegítésére irányul. Erre a három hónap alatt 94 milliárd dinárt költött az állam.

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter kiemelte, az állam támogatásokkal és adók elengedésével több mint 278 milliárd dinárnyi segítséget nyújtott összesen a lakosoknak és a gazdaságnak.

Május 7-e óta, amikor Szerbia megkezdte a minimálbérek folyósítását, 800 millió eurót fordított erre a célra. Azok a cégek számíthattak a támogatásra, amelyeket 2020. március 15-e előtt alapítottak és jegyeztek be, vagyis addigra váltak adókötelessé, de feltétel volt az is, hogy április 10-ig a dolgozók legfeljebb 10 százalékát bocsátották el. A gazdaságtámogató intézkedés célja a vállalatok megsegítése a koronavírus-járvány okozta válságban.

minimálbér
utal
kifizetés
folyosít
gazdasági
intézkedés
vállalat
támogatás

Most

10:26

Mielőtt lemegy a nap

A múlt év egyik romantikus sikerkönyve, az És újra felkel a nap című regény után már Vajdaságban is kapható Pap Éva, író második könyve, a Mielőtt lemegy a nap.
09:50, Frissítve: 09:55

1416-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 82 beteg, és újabb 1416 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 4 420 767 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 584 879-en már a második adag vakcinát is megkapták.
07:59, Frissítve: 08:14

Embercsempészbandát lepleztek le - Videóval!

Több száz illegális bevándorlót juttatott Nyugat-Európába egy öttagú banda, amelynek mindegyik tagját őrizetbe vették kedden - tette közzé a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.