Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Ma utalják át a harmadik minimálbért

2020-07-07
07:02
2020-07-07
09:21
Forrás
Szerbiai RTV
Ma fizetik ki azt a minimálbérnyi összeget, amellyel a szerb kormány a vállalatokat segíti. Ez a harmadik és egyben utolsó ilyen utalás.

A koronajárvány okozta gazdasági nehézségek orvoslása miatt az állam három alkalommal támogatta a cégeket úgy, hogy a munkások béréhez egy minimálbérnyivel hozzájárult.

A mintegy harminc ezer dináros összeg 232 ezer vállalat, és több mint 1 millió 42 ezer foglalkoztatott megsegítésére irányul. Erre a három hónap alatt 94 milliárd dinárt költött az állam.

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter kiemelte, az állam támogatásokkal és adók elengedésével több mint 278 milliárd dinárnyi segítséget nyújtott összesen a lakosoknak és a gazdaságnak.

Május 7-e óta, amikor Szerbia megkezdte a minimálbérek folyósítását, 800 millió eurót fordított erre a célra. Azok a cégek számíthattak a támogatásra, amelyeket 2020. március 15-e előtt alapítottak és jegyeztek be, vagyis addigra váltak adókötelessé, de feltétel volt az is, hogy április 10-ig a dolgozók legfeljebb 10 százalékát bocsátották el. A gazdaságtámogató intézkedés célja a vállalatok megsegítése a koronavírus-járvány okozta válságban.

minimálbér
utal
kifizetés
folyosít
gazdasági
intézkedés
vállalat
támogatás

Most

12:33, Frissítve: 12:50

Kikaptak a magyarkanizsai lányok Szabadkán

Nem épp jól sikerült a bemutatkozása az újonc magyarkanizsai TSC Női Labdarúgó Klubnak a szerb Szuperligában. Vajda Fangyó lányai 7:0 arányú vereséget szenvedtek a címvédő Spartacus otthonában.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.