Ugrás a tartalomra
FoNet/Ognjen Stevanović

Mali: Új nyugdíjelszámolási modellt vezetnek be hamarosan Szerbiában

2019-05-22
14:24
2019-05-22
14:30
Forrás
Szerbiai RTV, Blic
Az erre vonatkozó javaslatot várhatóan az év második felében fogadják el.A modell szerint a nyugdíjak összegét 50 százalékban az inflációhoz, 50 százalékban pedig az átlagbér növekedéséhez alakítanák.

Új nyugdíjelszámolási modellt vezetnek be hamarosan Szerbiában - jelentette be Siniša Mali pénzügyminiszter. Az erre vonatkozó javaslatot várhatóan az év második felében fogadják el.

A modell szerint a nyugdíjak összegét 50 százalékban az inflációhoz, 50 százalékban pedig az átlagbér növekedéséhez alakítanák. A svájci formulát korábban már használták Szerbiában, 2006-ig számoltak vele, de beszüntették, mert gazdaságilag nem volt fenntartható.

A modell bevezetéséről a Nemzetközi Valutaalap képviselőinek szerbiai látogatása alkalmával esett szó. Több modellt is mérlegel Szerbia, de a pénzügyminiszter szerint a svájci lenne a legjobb az országnak és a nyugdíjasoknak is. 

nyugdíjelszámolás
svájci formula
Sinisa Mali
Nemzetközi Valutaalap

Most

15:13, Frissítve: 15:38

Látványosan fejlődnek a péterrévei gazdák

Első ízben tartottak családi napot és mezőgép-kiállítást Péterrévén a VMSZ helyi szervezetének szervezésében. Fő célja a tapasztalatcsere, a mezőgazdaság népszerűsítése és persze a szórakozás volt.
14:52

Szerbia támogatja a hazai vállalatokat

A belföldi vállalatok, amelyek legalább ötven embert foglalkoztatnak, azok viszik előre Szerbiát a fejlődés útján - jelentette ki Siniša Mali a pružatovaci Bibli cégben tett látogatásakor.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.