Ugrás a tartalomra
FoNet/Ognjen Stevanović

Mali: Új nyugdíjelszámolási modellt vezetnek be hamarosan Szerbiában

2019-05-22
14:24
2019-05-22
14:30
Forrás
Szerbiai RTV, Blic
Az erre vonatkozó javaslatot várhatóan az év második felében fogadják el.A modell szerint a nyugdíjak összegét 50 százalékban az inflációhoz, 50 százalékban pedig az átlagbér növekedéséhez alakítanák.

Új nyugdíjelszámolási modellt vezetnek be hamarosan Szerbiában - jelentette be Siniša Mali pénzügyminiszter. Az erre vonatkozó javaslatot várhatóan az év második felében fogadják el.

A modell szerint a nyugdíjak összegét 50 százalékban az inflációhoz, 50 százalékban pedig az átlagbér növekedéséhez alakítanák. A svájci formulát korábban már használták Szerbiában, 2006-ig számoltak vele, de beszüntették, mert gazdaságilag nem volt fenntartható.

A modell bevezetéséről a Nemzetközi Valutaalap képviselőinek szerbiai látogatása alkalmával esett szó. Több modellt is mérlegel Szerbia, de a pénzügyminiszter szerint a svájci lenne a legjobb az országnak és a nyugdíjasoknak is. 

nyugdíjelszámolás
svájci formula
Sinisa Mali
Nemzetközi Valutaalap

Most

07:30, Frissítve: 07:38

Itt az afrikai meleg

Rendkívül magas hőmérsékletre figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Egyes helyeken ma a csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 fokot is. Erős UV-sugárzás lesz napközben.
21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.