Ugrás a tartalomra

Már igényelhető a százeurós állami támogatás

2022.05.16
10:43
Forrás
Szerbiai RTV
Aki fiatal, jól jár - javában zajlik a jelentkezés a 100 eurós állami támogatásra. Idén már második alkalommal biztosítják az összeget.

Azok a szerbiai 16 és 29 év közötti fiatalok kapnak pénzt, akik az előző körben már jelentkeztek a támogatásra. Akik akkor lemaradtak, az idp.trezor.gov.rs honlapon jelentkezhetnek és ők is megkapják. A kifizetés június 1-je és 3-a között zajlik.

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter elmondta, a közfinanszírozás stabil Szerbiában, az államadósság a bruttó hazai össztermék 52,1 százalékát teszi ki, amely a maastrichti kritériumoktól bőven távol áll - részletezte a tárcavezető. Hozzátette, a kormány célja, hogy a gazdasági krízis közepette megőrizze az emberek életszínvonalát.

Az első körben a száz eurós segélyt több mint 1 millió fiatal kapta meg.

100 euró
állami támogatás
Siniša Mali

Most

17:14, Frissítve: 17:28

Hőség, vízpart, leégés

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk térségünkben. Sokan a vízpartokon keresnek menedéket a kánikulában. Itt könnyebb elviselni a rekkenő hőséget, de több dologra is oda kell figyelnünk az egészségünk érdekében.
16:50, Frissítve: 17:02

Hiány helyett többlet

Vajdaság 2021-es költségvetésének a végrehajtásáról szóló jelentés volt a Tartományi Képviselőház ülésének a középpontjában. Az állami számvevőszék negyedik alkalommal adott pozitív véleményt a vajdasági büdzsé kiadásairól.
15:21, Frissítve: 16:37

Szépül a Róka tanya - épül a Róka Fest

Végéhez ért az Etnolife Egyesület alkotótábora, ahol több mint 30 fiatal építette és szépítette a noszai Róka Tanya udvarát. A tábor A fiatalok követik a hagyományokat elnevezésű határon átívelő IPA Projekt része.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.