Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Már nem Vajdaságban a legdrágábbak a szántók

2022.10.29
09:56
Forrás
Magyar Szó
A termőföld ára az elmúlt hónapokban tovább emelkedett, de leginkább a belgrádi régióban, Šumadijában és Nyugat-Szerbiában.

A belgrádi régióban a legdrágább termőföld hektárja az idei harmadik negyedévben 41.800 eurót ért. Tavaly ugyanebben az időszakban pedig 29.800 euróba került. Az adatok szerint Šumadijában és Nyugat-Szerbiában nagyot ugrott a termőföld ára.

Az idei harmadik negyedévben a legdrágább szántó hektárja 35.200 euróba került, míg tavaly 20 ezer euróba. Dél- és Kelet-Szerbiában a rekordár elérte a 25.200 eurót.

Vajdaságban a legmagasabb árat Dél-Bácskában jegyezték, itt 27.500 eurót kértek egy hektár szántóért.

szántóföld
ár
Vajdaság
gazdaság

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem riasztják el a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 12:56

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.