Ugrás a tartalomra
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Megkezdődtek a Požarevac–Galambóc gyorsforgalmi út építési munkálatai

2021.11.05
15:50
Forrás
Tanjug
Ha elkészül, kevesebb mint egy óra alatt eljuthatnak Belgrádból Veliko Gradišteig, és mintegy 70 perc alatt Galambóc váráig.

Megkezdődtek a Požarevac–Galambóc gyorsforgalmi út építési munkálatai a požarevaci csomópontnál, ahol jelen volt Aleksandar Vučić szerb elnök is.

Azt üzente a polgároknak, hogy 2024-re elkészül a projekt, és utána kevesebb mint egy óra alatt eljuthatnak Belgrádból Veliko Gradišteig, és mintegy 70 perc alatt Galambóc váráig.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

A kínai kivitelezőkkel folytatott beszélgetés során azt mondta, hogy az első útszakasz 2023 végéig el fog készülni. Hangsúlyozta, hogy ez az út azért olyan fontos, mert összeköti az érintett országrészt Belgráddal és más városokkal, ugyanakkor csatlakozik a dunai közlekedési folyosóra is, ahol már folyik a felújítás.

A négysávos gyorsforgalmi út 67 kilométer hosszú lesz. Emellett több mint 20 híd és felüljáró kiépítését is tervezik, beleértve a Nagy-Morava feletti új hidat is. A projektum értéke pedig 337 millió euró.

útépítés
Veliko Gradište
gyorsforgalmi út

Most

16:10, Frissítve: 19:11

Átadták a Szent Száva-díjakat

Ezzel az elismeréssel Szent Száva napja alkalmából jutalmazzák meg azokat az egyéneket és szervezeteket, akik kiemelkedő eredményeket értek el többek között az oktatás és nevelés terén.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.