Ugrás a tartalomra

Megkezdte a búza átvételét a zentai Žitopromet

2020-07-01
15:12
2020-07-01
18:31
Forrás
Pannon RTV
Június 27-én kezdte meg a búza átvételét a zentai Žitopromet. Máig mintegy 6000 tonna búzát adtak át a termelők a gyár valamelyik silójában.

Egyelőre csak egy kezdetleges árat tudnak fizetni a felvásárlók az átadott gabonáért, a végleges árat az elkövetkező napokban határozzák meg.

Gőzerővel folyt a munka a malom központi átvevő részlegénél. Egymást váltották a teherautók.

Slobodan Radovanov, sofőr, Óbecse: „Ide Zentára csak búzát hoztam, kb. 26 tonnát. Soha nem terhelem túl. 26-26,5 tonnát kb.”

Az eddigi átadott terményminták azt mutatják, hogy az idei gabona minősége jobb, mint a tavalyi, azonban az aszályos időszak miatt megcsappant a termés mennyisége.

Predrag Đurović, igazgató, Žitopromet, Zenta: „A Žitopromet reményei szerint a hozam ugyanolyan lesz, mint az előző években, tehát 65-70 ezer tonna, amely teljes mértékben kielégítené a mi szükségleteinket. Úgy gondoljuk, hogy ezt meg tudjuk valósítani, függetlenül attól, hogy a hozam első mutatói kisebbek, mint a korábbi években.”

Az igazgató elmondta, hogy a búza ára még mindig kérdéses, és ez nagyban függ a kereslet-kínálattól. Hozzátette, hogy a Žitopromet a termelőknek ideiglenesen 17 dináros, míg a jogi személyeknek 16 dináros árat kínál, adóval együtt. A termény végleges árát az elkövetkező napokban határozzák meg.

Zenta
Žitopromet
búza
búza ára
felvásárlás
felvásárlási ár

Most

16:48, Frissítve: 17:00

Jövő héten is kánikula lesz

Folytatódik a kánikula a jövő héten is térségünkben - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Tegnap 36,7 Celsius-fokot mértek Budakalászon.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.