Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

Megkezdték az NCR technológiai cég újbelgrádi campusának kiépítését

2019-05-14
13:54
2019-05-14
19:40
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen Aleksandar Vučić szerb államfő és Ana Brnabić miniszterelnök is részt vett. Az amerikai NCR vállalat jelenleg mintegy 3000 embert foglalkoztat Szerbiában.

Fotó: Tanjug/Dragan Kujundzic

Lehelyezte az NCR technológiai cég campusának alapkövét Szerbia államfője és Michael Hayford, a cég igazgatója. Aleksandar Vučić szerb államfő elmondta, az NCR újbelgrádi létesítménye még az atlantai campustól is nagyobb lesz: „Nincs olyan cél és feladat, amit ne tudnánk megvalósítani. Egészen biztos, hogy Szerbia pontosan azon az úton indult el, amelyről biztosan nem térünk majd le.”

Fotó: Tanjug/Dragan Kujundzic

Az NCR technológiai vállalat úttörőnek számít az online banki ügyek, a kommunikáció, az utazásszervezés, a vendéglátóipar és egyéb tranzakciók lebonyolításának korszerűsítésében. A jelenlegi 3135 foglalkoztatott mellett a campus megépítésével 1000 új dolgozót tudnak majd felvenni. Michael Hayford, a vállalat igazgatója szerint a jó befektetési környezet miatt választották Szerbiát: „Több foglalkoztatottunk és alkalmazottunk van Belgrádban, mint bármely más helyen a világon. Beleértve az atlantai campusunkat is. Amikor meglátják az épületet, amelyet felhúzunk - nos, azt hiszem, hogy ez lesz a cég legszebb épülete az egész világon. Nagyon jó munkakörnyezet lesz. Mi viszont nem az épületeink miatt vagyunk nagyszerűek, hanem az embereinknek köszönhetően.”

Fotó: Tanjug/Dragan Kujundzic

Kyle Scott, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete is jelen volt az alapkőletételnél, elmondta, az NCR jelenléte a bizonyíték arra, hogy érdemes befektetni Szerbiába. A campus munkálatai 2021 elejére fejeződnek be, a befektetés értéke pedig mintegy 90 millió dollár. Az NCR 180 országban van jelen, és összesen több mint 34 ezer embert foglalkoztatnak világszerte.

NCR
Újbelgrád
campus
Aleksandar Vucic
Ana Brnabic

Most

15:18, Frissítve: 15:32

Családi nap a Makkhetesen

Főzőverseny, kirakodóvásár, élőzene és gazdag művelődési műsor fogadta azokat, akik ma ellátogattak Szabadka makkhetesi helyi közösségébe.
14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.