Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Megnyitotta kapuit a mezőgazdasági vásár

2021.09.18
15:13
2021.09.18
17:34
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött Újvidéken a 88. Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás, illetve az 53. Vadászati és Halászati Vásár, valamint az Ökológiai Kiállítás. A nagyszabású rendezvény idén hat napig, szeptember 24-ig tart.

Az idei vásárra több mint 800 kiállító érkezett 17 országból. A régió legnagyobb agrárszemléjének célja az ágazatban elért újdonságok bemutatása és üzleti kapcsolatok kialakítása.

Milan Đurić, Újvidék alpolgármestere: „A vásár egyszerűen egy élő dolog, látni kell, ki kell menni, meg kell tapintani a termékeket. Reméljük, hogy a következő, 2022-es évben már rendes időpontban lesznek a vásárok, és teljes kapacitással.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A kiállítás idei partnerországa Csehország, amely 13 céggel képviselteti magát. Tomaš Kuhta cseh nagykövet kiemelte, hogy a Szerbia és Csehország közti jó kapcsolatnak hosszú múltja van.

„Már az Osztrák-Magyar Monarchiabeli idők óta nagyon közel voltunk és együttműködtünk. A szakértőink mindig jöttek, hogy együttműködjenek a szerb barátainkkal és testvéreinkkel, és szeretnénk, ha ez a jövőben is folytatódna.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Igor Mirović tartományi kormányelnök kihangsúlyozta a mezőgazdaság jelentőségét Vajdaság gazdasága szempontjából, és rámutatott a titkárság által az ágazatnak nyújtott támogatásokra.

„Remélem, hogy nagyszámú új szerződés lesz kötve. Amikor a tartományi költségvetésből érkező pénzről van szó, már a támogatásokon keresztül hétfőn közel 100 szerződés ki lesz osztva a legmodernebb gépesítés beszerzésére.”

Nem csak a belföldi, hanem a regionális és nemzetközi kapcsolatépítés és új piacok megnyitása a vásár egyik irányelve. Mint Tatjana Matić szerb kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter is megjegyezte, ebből a szempontból is jelentős a személyes találkozás.

„A mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak hatalmas részesedése van a Szerb Köztársaság GDP-jében, és ezzel összhangban ennek a vásárnak a megtartása egy kimondottan jelentős impulzus volt, elsősorban a mezőgazdasági és élelmiszeripari termelőknek Szerbiában.”

A rendezvényre a belépő 600 dinárba kerül. Belépni oltási igazolással, negatív PCR-teszttel, vagy antigén teszttel lehet. Amennyiben valaki nem rendelkezik egyikkel sem, a bejáratnál ingyenes PCR-tesztet igényelhet.

mezőgazdasági vásár
Újvidék
Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállítás
Vadászati és Halászati Vásár
Igor Mirović
Tatjana Matić

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.