Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A méhészeket is segíti a tartomány és a NALED

2019-12-05
15:39
2019-12-05
17:46
Forrás
Pannon RTV
Egy, a szerbiai méhek megóvását szorgalmazó dokumentumot is aláírtak a tartományi kormány és a Nemzeti Helyi Gazdaságfejlesztési Egyesülés azaz a NALED.

A felek az elmúlt időszakban számos területen értek el előrehaladást. Az idei találkozón a méhészet fejlesztését helyezték a középpontba. Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke is a méhészeti fejlesztések terén elért eredményt méltatta: „A tartományi kormány, amely az általam vezetett kormány előtt működött mindössze 5 millió dinárt fordított a méhészet fejlesztésére Vajdaságban, mi pedig már, tudtommal elértük a 150, 160 millió dináros összeget, ami a méhészet támogatását illeti. A NALED segített bennünket abban, hogy erre az ágazatra összpontosítsunk, mi pedig a közös alapok munkájával megtettük a legtöbbet ami tőlünk telhető. Védelmi intézkedések és termelési ösztönzések által segítettünk, hogy ez az ágazat, amellyel korábban kevésbé foglalkoztunk, most mindannyiunk számára felismerhető legyen. ”

NALED
méhészet
tartományi kormány

Most

16:18, Frissítve: 16:28

Sírokat rongáltak meg Csantavéren

Közel száz éves sírokat rongáltak meg ismeretlenek a hétvégén Csantavéren. A helyi kistemető sírköveiben tetemes kárt okoztak a tettesek. A helyieket megdöbbentette és megrázta az eset.
13:13, Frissítve: 16:08

Idén silányabb a nád minősége

A ködös, nyirkos időjárás miatti kényszerszünet után újraindult a nád vágása Erzsébetlak környékén. Egyre kevesebben végzik ezt az emberpróbáló munkát, pedig a nádat már gépekkel vágják.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.