Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mennyire stoppolták le az élelmiszerek árát?

2022.06.30
16:40
2022.06.30
16:46
Forrás
Szerbiai RTV
Meghosszabbította a szerb kormány az árstopot az üzemanyagra és a különböző élelmiszerekre vonatkozóan.

Az új szabályozás értelmében megdrágul a kristálycukor. Ezentúl 97 dinárba kerül majd kilója, a jelenlegi 90 dinár helyett. Ez az ár az 1, az 5 és 10 kilós csomagolásra egyaránt vonatkozik. A 2,8% zsírtartalmú tartós tej literenkénti maximális árát 114 dinárba határozta meg a szerb kormány. A liszt, a napraforgóolaj és sertéscomb ára nem változik, továbbra is a tavaly november 15-i áron lesz elérhető a kereskedésekben. A szerb kormány az üzemanyagárakra vonatkozó árkorlátozást is meghosszabbította július 31-ig. Emellett arról is döntöttek, hogy a Köztársasági Árutartalékok Igazgatósága 131.000 tonnát vásárol fel az idei búzatermésből, 40 dináros áron, amelybe az áfa is beletartozik.

cukor
liszt
üzemanyag
tej
olaj
sertéscomb

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.