Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mennyire stoppolták le az élelmiszerek árát?

2022.06.30
16:40
2022.06.30
16:46
Forrás
Szerbiai RTV
Meghosszabbította a szerb kormány az árstopot az üzemanyagra és a különböző élelmiszerekre vonatkozóan.

Az új szabályozás értelmében megdrágul a kristálycukor. Ezentúl 97 dinárba kerül majd kilója, a jelenlegi 90 dinár helyett. Ez az ár az 1, az 5 és 10 kilós csomagolásra egyaránt vonatkozik. A 2,8% zsírtartalmú tartós tej literenkénti maximális árát 114 dinárba határozta meg a szerb kormány. A liszt, a napraforgóolaj és sertéscomb ára nem változik, továbbra is a tavaly november 15-i áron lesz elérhető a kereskedésekben. A szerb kormány az üzemanyagárakra vonatkozó árkorlátozást is meghosszabbította július 31-ig. Emellett arról is döntöttek, hogy a Köztársasági Árutartalékok Igazgatósága 131.000 tonnát vásárol fel az idei búzatermésből, 40 dináros áron, amelybe az áfa is beletartozik.

cukor
liszt
üzemanyag
tej
olaj
sertéscomb

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.
15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.