Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

Mentori nap az „Ötletből valóság” verseny résztvevőinek

2019-04-06
13:00
2019-04-06
18:47
Forrás
Pannon RTV
Mentori napot tartottak ma Zentán az „Ötletből valóság” innovációs verseny résztvevőinek. A vállalkozási szellem megerősítését szorgalmazó versenyt a zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány szervezte.

A versenyen középiskolás diákok és egyetemi hallgatók vehetnek részt.

Varga Judit, tanuló, Vegyészeti-Technológiai Iskola, Szabadka: „Igazából azért jelentkeztünk erre a versenyre, mert mindketten az osztálytársammal nagyon szeretjük a sajátos és egyedi úgymond stílust, dolgokat. Ha van egy saját tervünk, azt nagyon szeretjük megvalósítani mindketten.”

A fiatalok 2-3 fős csapatokat alkotva versenyezhetnek. Idén összesen 14 csapat jelentkezett a megmérettetésre.

Lengyel László, a Pro Scientia Naturae Alapítvány ügyvezetője: „Mentoraikkal együtt érkeznek a hallgatók, és rövid eligazítást kapnak arról, hogyan kell elkészíteniük azokat a pályamunkákat, azokat a bemutatókat, amelyekkel majd prezentálják az önálló ötleteiket.”

A verseny egyik fő célja, hogy erősítse a vállalkozói hajlandóságot és gondolkodásmódot, illetve az innovációs készséget a fiatalok körében. A mentori napon a versenyzők szakemberektől kaphattak hasznos tanácsokat.

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője: „Beszéltünk árképzésről, csomagolásról, promócióról, pozicionálásról, piackutatásról, a versenytársak elemzéséről és ennek a fontosságáról.”

A versenyt harmadik alkalommal szervezték meg, minden évben más feladat vár a résztvevőkre.

Muhi Béla, egyetemi tanár, a verseny ötletgazdája: „Minden évben más témaköröket szoktunk megadni. Kezdetben egy általános üzleti tervet kellett beadni, amely kötődött az agrárgazdasághoz. A második évben egy okosfarmot kellett kitalálni különböző innovációs megoldásokkal. Az idén pedig, lekövetve egy globális trendet, ami az egészséges táplálkozásra és életmódra vonatkozik, egy új egészséges piaci termék bevezetését céloztuk meg, és ez lett kiosztva versenyfeladatnak.”

A verseny döntőjét júniusban tartják. A résztvevők oklevelet kapnak, a legjobbakat pedig jutalomban is részesítik.

Ötletből valóság
Zenta
mentori nap
Pro Scientia Naturae Alapítvány
Juhász Bálint
Lengyel László
Muhi Béla

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.
13:46, Frissítve: 17:51

Gyermekkortól óvjuk szemünk világát!

Ingyenes szemészeti ellenőrzést tartottak a gyermekek világnapja alkalmából a szabadkai Kuća zdravlja szemészeti központban. A vizsgálatra 4 és 12 év közötti gyerekeket és szüleiket várták.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.