Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

Mentori nap az „Ötletből valóság” verseny résztvevőinek

2019-04-06
13:00
2019-04-06
18:47
Forrás
Pannon RTV
Mentori napot tartottak ma Zentán az „Ötletből valóság” innovációs verseny résztvevőinek. A vállalkozási szellem megerősítését szorgalmazó versenyt a zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány szervezte.

A versenyen középiskolás diákok és egyetemi hallgatók vehetnek részt.

Varga Judit, tanuló, Vegyészeti-Technológiai Iskola, Szabadka: „Igazából azért jelentkeztünk erre a versenyre, mert mindketten az osztálytársammal nagyon szeretjük a sajátos és egyedi úgymond stílust, dolgokat. Ha van egy saját tervünk, azt nagyon szeretjük megvalósítani mindketten.”

Pannon RTV/Nino Gualtieri

A fiatalok 2-3 fős csapatokat alkotva versenyezhetnek. Idén összesen 14 csapat jelentkezett a megmérettetésre.

Lengyel László, a Pro Scientia Naturae Alapítvány ügyvezetője: „Mentoraikkal együtt érkeznek a hallgatók, és rövid eligazítást kapnak arról, hogyan kell elkészíteniük azokat a pályamunkákat, azokat a bemutatókat, amelyekkel majd prezentálják az önálló ötleteiket.”

Pannon RTV/Nino Gualtieri

A verseny egyik fő célja, hogy erősítse a vállalkozói hajlandóságot és gondolkodásmódot, illetve az innovációs készséget a fiatalok körében. A mentori napon a versenyzők szakemberektől kaphattak hasznos tanácsokat.

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője: „Beszéltünk árképzésről, csomagolásról, promócióról, pozicionálásról, piackutatásról, a versenytársak elemzéséről és ennek a fontosságáról.”

Pannon RTV/Nino Gualtieri

A versenyt harmadik alkalommal szervezték meg, minden évben más feladat vár a résztvevőkre.

Muhi Béla, egyetemi tanár, a verseny ötletgazdája: „Minden évben más témaköröket szoktunk megadni. Kezdetben egy általános üzleti tervet kellett beadni, amely kötődött az agrárgazdasághoz. A második évben egy okosfarmot kellett kitalálni különböző innovációs megoldásokkal. Az idén pedig, lekövetve egy globális trendet, ami az egészséges táplálkozásra és életmódra vonatkozik, egy új egészséges piaci termék bevezetését céloztuk meg, és ez lett kiosztva versenyfeladatnak.”

Pannon RTV/Nino Gualtieri

A verseny döntőjét júniusban tartják. A résztvevők oklevelet kapnak, a legjobbakat pedig jutalomban is részesítik.

Ötletből valóság
Zenta
mentori nap
Pro Scientia Naturae Alapítvány
Juhász Bálint
Lengyel László
Muhi Béla

Most

20:57, Frissítve: 21:07

Liam Neeson filmje maradt az első helyen

Az eredmények meg sem közelítik a pandémia előtti számokat, mivel a mozik alig több mint fele tart nyitva, a legnagyobb városok, köztük New York és Los Angeles filmszínházai határozatlan időre bezártak - írta a Variety.com.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.