Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Mérsékelt a kereslet az orosz piac részéről a vajdasági alma iránt

2020.12.14
13:15
2020.12.14
18:36
Forrás
Pannon RTV
Az észak-bácskai gazdák elmondása szerint az időszaknak megfelelően zajlik a felvásárlás.

A termelők idén 5 dinárral drágábban tudták eladni a termést, ősszel pedig nagyobb volt a kereslet, mint tavaly ilyenkor, így az áru nagy részén túl tudtak adni. Most az ünnepek idejére szünetelni fog a kiszállítás, de január közepétől folytatódik a munka.

Kovács Norbert almatermesztő hűtőházában lassan, de folyamatosan ürülnek a telepakolt almás ládák. A termelő egy belgrádi felvásárlónak adja el terményét, aki az ottani nagybani piacon értékesíti azt. Hozzátette, hogy amit nem tudott betárolni, azt az orosz piacra adta el.

Kovács Norbert, termelő, Hajdújárás: „Most 45 dinárért sikerült eladnom az almám a hazai piacon, ahogyan áll a ládában, nem kellett átválogatnom. Körülbelül negyven vagon alma termett az idén. Annak még körülbelül fele megvan. Azt kell eladni. Szeretném januári februári hónapban befejezni az alma értékesítését.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Egy hajdújárási hűtőházban jelenleg az almák precíz átválogatása történik, mivel az orosz piac megköveteli a kiváló minőségű árut.

Az orosz piac továbbra is a jonagold és a idared almákat keresi. Az idén 5 dinárral többet fizetnek egy láda almáért, mondta Ábrahám Sándor termelő.

Ábrahám Sándor, termelő, Hajdújárás: „Az orosz piacon jelenleg mérsékelt a kereslet. Átlagosan normálisan folyik a munka, ahogy ez így ebben az időszakban lenni szokott. Az árak talán 5 dinárral magasabbak, mint a tavalyi évben.”

A hajdújárási termelők elmondták, hogy a kiszállítás az ünnepek alatt szünetel, de január közepétől folytatódik a munka.

alma
alma ára
Vajdaság
Oroszország

Most

07:52, Frissítve: 10:36

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.