Ugrás a tartalomra

Mezőgazdasági támogatásokról Horgoson

2023.12.05
09:52
2023.12.05
16:46
Forrás
Pannon RTV
A témák a Prosperitati Alapítvány általi, valamint a tartományi, és köztársasági támogatási formák voltak.

Nagy volt az érdeklődés a helyi közösség irodájában megtartott fórumon. Számos termelő vett részt a beszélgetésen.

Joó Tamás, horgosi termelő: „Örülök, hogy összejöttünk ilyen szép számban és mint egy kis szövetség, úgy beszéltük meg a problémákat, tetszett nekem ez a kerekasztal-beszélgetés és bízom benne, hogy majd lesz még több ilyen.”

Az illetékesek igyekeztek a mezőgazdaság területét teljesen körbejárni, annak érdekében, hogy minél több információt át tudjanak adni a gazdáknak. A cél pedig, hogy felkészülten várják a következő évet.

Ótott Róbert, a VMSZ tartományi képviselőjelöltje: „Több alkalommal szoktunk téli időszakban mezőgazdasági lakossági fórumokon részt venni. Itt mindig alkalom nyílik arra, hogy a mezőgazdasági termelőknek elmondjuk, hogy milyen lehetőségeik vannak köztársasági, tartományi vagy akár önkormányzati szinten.”

A fórum végén a gazdák kérdéseket tehettek fel az illetékeseknek. Például az öntözés és annak kivitelezése volt az egyik főbb téma.

Horgos
mezőgazdaság
támogatások
Ótott Róbert

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.