Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mikor érkezik a januári nyugdíj?

2022.01.26
12:57
2022.01.26
13:08
Forrás
Blic
Február 9-ig minden nyugdíjasnak kifizetik a januári nyugdíjat, de lesz, aki korábban is felveheti.

Már az 5,5 százalékkal megemelt összeget kapják az idősek. A svájci modell szerint növelik a nyugdíjakat, az infláció 50 százalékával és az átlagbér növekedésének 50 százalékával több az idősek juttatása. Az átlagnyugdíj az emelés után mintegy 31 ezer dinár lesz. A nyugdíjasoknak jár februárban is a válságkezelő állami támogatás, amelynek összege 20 ezer dinár.

nyugdíj
nyugdíjas
kifizetés
állami támogatás

Most

07:36, Frissítve: 07:45

Elvitte a pók?

Zöldterületen, gyalogjárdán, útszélen szabálytalanul parkoló, a forgalmat akadályozó járművek. Ez a probléma jellemzi a nagyvárosokat. Május 27-től 3000 dináros büntetést kell fizetni Újvidéken, ha odaérünk mielőtt a pók elszállítaná az autónkat.
21:56

Nyári táborok - hasznos időtöltés a szünidő alatt

Lassan közeledik a nyári szünet, amikor a gyerekek egy kis időre elköszönhetnek az iskolától, aki teheti ilyenkor táborba megy. Legalábbis az aki megengedheti magának, s akinek a szülei megengedik. A lehetőségekből Vajdaságban nincs hiány.

Népszerű

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.