Ugrás a tartalomra
Topolya Község

Minimálisra csökkenteni a jégkárokat

2022.06.09
15:00
Forrás
Pannon RTV
40 jégvédelmi rakéta érkezett a bajsai radarközpontba. Topolya község csaknem 1,9 millió dinárt látott elő erre a célra.

Kovács Viktor, a községi tanács gazdasággal és mezőgazdasággal megbízott tagja elmondta, a lakosság nagy része mezőgazdasággal foglalkozik, elsősorban a termés megvédése szempontjából fontos a jégvédelem, ugyanakkor a gépjárművek és ingatlanok védelme szempontjából is jelentős.

Topolya Község

Topolya községben 15 kilövőállomás van, amelyből 13 már automatizált, így pontosabban és gyorsabban tudnak beavatkozni, hogy minimálisra csökkentsék a jég által okozott károkat - mondta Miodrag Stojanović, a bajsai központ vezetője.

Topolya
jégvédelem
bajsai radarközpont

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.