Ugrás a tartalomra
Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat Szabadkán, fotó: Pannon RTV

„Mire csatlakozik az EU-hoz, Szerbia munkaképes lakosság nélkül maradhat”

2019-01-07
20:39
2019-01-07
20:46
Forrás
Vajdaság Ma
A 19-29 évesek körülbelül 40 százaléka, azaz mintegy 450 ezer fiatal döntött úgy, hogy elhagyja az országot - derült ki a Szerbia 21 – Központ Szerbia Jövőjéért szervezet felméréséből.

Nenad Konstantinović, a központ munkatársa elmondta, Szerbiának nincs jövője, ha továbbra is ekkora marad az elvándorlás. Hozzátette, egy másik felmérés szerint az országot elhagyók jelentős része már nem térne vissza hazájába. Az elemzés azt mutatja, a megkérdezett szerbiai polgárok 98 százaléka az Európai Unióba, az Egyesült Államokba, Kanadába, Ausztráliába, Nagy-Britanniába szeretne menni, s mindössze két százalékuk költözne Oroszországba. Konstantinović azt is kiemelte, fennáll annak a veszélye, hogy mire Szerbia csatlakozik az Európai Unióhoz, az ország munkaképes lakosság nélkül marad.

Most

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.