Ugrás a tartalomra

Nem lehet drágább a Száva kenyér 57 dinárnál

2023.03.03
10:28
2023.03.03
21:45
Forrás
Pannon RTV
Nem lehet drágább a Száva kenyér 57 dinárnál - jelentette ki a szerb kereskedelmi minisztersegéd.

Žarko Malinović elmondta, az állami árutartalékokban 32 ezer tonna liszt áll rendelkezésre, amely megvásárlására a pékségek vasárnap éjfélig jelentkezhetnek, és ebből a fogyasztóknak olcsó kenyeret süthetnek, ami nem lehet drágább 57 dinárnál. Kormányrendelet határozza meg ezt az árat, ami nem gátolja a kereskedőket abban, hogy ez az ár még kevesebb is legyen - tette hozzá a minisztersegéd.

Tehát még 3 napig van nyitva a pályázat a T-500-as liszt megvásárlására 33 dináros támogatott áron az árutartalékokból. A fogyasztók védelmének érdekében lehetővé tettük, hogy június végéig ez az ár maradjon. Továbbra is követjük a helyzet alakulását a piacon, és ez alapján foganatosítjuk meg az intézkedéseket - tette hozzá az illetékes.

Žarko Malinović, kereskedelmi minisztersegéd: „Védjük a gazdaságunkat is, ezért együttműködünk a Pékségek Uniójával, a Szerbiai Gazdasági Kamarával, és arra a következtetésre jutottunk, hogy nélkülözhetetlen biztosítani számukra az olcsó nyersanyagot. Az előző körben több mint 30 ezer tonnát osztottunk szét, most 32 ezer tonna áll rendelkezésre azoknak a pékségeknek, akik a hét végéig jelentkezhetnek a kiírásra.”

A témával behatóbban foglalkoztunk a Közügyek műsorunkban.

Száva kenyér
kenyér
57 dinár
liszt

Most

12:02, Frissítve: 12:12

A népmese napját ünnepelték Horgoson

Ugyan egy nappal korábban, de Horgoson is megünnepelték a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésnapjához kötődik. Papírszínházzal és élőszavas mesemondással várták a helyi Művelődési Ház előtt a legkisebbeket.

Népszerű