Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Csipak Edvin

Nincs, aki a kormányhoz üljön

2019-11-22
11:21
Forrás
Večernje Novosti
Szerbiában legalább nyolcezer hivatásos sofőr hiányzik.

Autóbuszsofőrből kétezerre lenne szükség, kamionsofőrökből pedig mintegy hatezerre - a fuvarozók egyesületének becslése szerint. Azt mondják, a probléma évről évre nagyobb, ezért szeretnék, ha a közlekedésbiztonságról szóló törvényt módosítanák. Elképzelésük szerint meg kellene teremteni a feltételeket ahhoz, hogy könnyebben juthassanak az emberek D kategóriás jogosítványhoz, ami a busz vezetéséhez szükséges. Például az a fiatal, aki befejezi a hároméves közlekedési középiskolát, kaphasson próbaengedélyt autóbusz vezetésére, ami öt évre szólna. Ehhez kötelező egyéves gyakorlatra lenne szükség egy fuvarozónál. Először utasok nélküli buszt kellene vezetnie, egy legalább ötéves engedéllyel rendelkező sofőr felügyelete mellett. Jelenleg körülbelül 90-100 ezer személy dolgozik hivatásos sofőrként Szerbiában. Az autóbuszsofőrök száma 16 ezer lehet.

Szerbia
sofőrhiány
autóbusz
kamionsofőr
autóbuszsofőr
jogosítvány

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.