Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Csipak Edvin

Nincs, aki a kormányhoz üljön

2019-11-22
11:21
Forrás
Večernje Novosti
Szerbiában legalább nyolcezer hivatásos sofőr hiányzik.

Autóbuszsofőrből kétezerre lenne szükség, kamionsofőrökből pedig mintegy hatezerre - a fuvarozók egyesületének becslése szerint. Azt mondják, a probléma évről évre nagyobb, ezért szeretnék, ha a közlekedésbiztonságról szóló törvényt módosítanák. Elképzelésük szerint meg kellene teremteni a feltételeket ahhoz, hogy könnyebben juthassanak az emberek D kategóriás jogosítványhoz, ami a busz vezetéséhez szükséges. Például az a fiatal, aki befejezi a hároméves közlekedési középiskolát, kaphasson próbaengedélyt autóbusz vezetésére, ami öt évre szólna. Ehhez kötelező egyéves gyakorlatra lenne szükség egy fuvarozónál. Először utasok nélküli buszt kellene vezetnie, egy legalább ötéves engedéllyel rendelkező sofőr felügyelete mellett. Jelenleg körülbelül 90-100 ezer személy dolgozik hivatásos sofőrként Szerbiában. Az autóbuszsofőrök száma 16 ezer lehet.

sofőrhiány
autóbusz
kamionsofőr
autóbuszsofőr
jogosítvány

Most

15:16, Frissítve: 15:25

Szigorítások Újvidéken

Szigorításokat vezetett be az újvidéki válságstáb. A vendéglátóipari létesítmények nyitvatartási idejét reggel 6 és este 11 óra közé korlátozzák. Tilos ünnepségek és rendezvények szervezése.
14:12, Frissítve: 14:31

Online térbe költöznek a VM4K eseményei

Online térben lesz elérhető a szabadkai VM4K csütörtök esti koncertje és a Top 10 elnevezésű kamasztábor - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a központ.
13:16, Frissítve: 13:34

Szabadkára került a Balkán Kulcsa

Mórahalmon ma ünneplik Szerbia napját. Pontosan egy éve ezen a napon nyílt meg a Kolo Szerb Kulturális Központ. Ez alkalomból sor került a Balkán kulcsa szimbolikus, virtuális átadására.

Népszerű

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić a szerb elnök főtitkárságának épületében szólal fel - közölte az elnök sajtószolgálata. A sajtótájékoztatót a Pannon Televízióban és a Szabadkai Magyar Rádióban is élőben követhetik.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.