Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Csipak Edvin

Nőtt az üzemanyag ára Szerbiában

2021.10.04
07:36
Forrás
021.rs
Az elmúlt négy hónapban jelentősen nőtt az üzemanyagok ára Szerbiában.

Májushoz képest a benzin literje tíz dinárral, a dízelé hattal, a gázé pedig héttel nőtt. Az áremelkedés oka a világpiaci folyamatokban keresendő, ugyanis a kőolaj ára 57 százalékkal emelkedett az év eleje óta. Tomislav Mićović, a szerbiai Kőolajipari Vállalatok Egyesületének titkára elmondta, a szerb piac folyamatosan alkalmazkodik a világpiaci folyamatokhoz. Az elmúlt időszakban valóban növekedés volt tapasztalható, ugyanakkor az elmúlt évben jelentősen csökkentek is a szerbiai üzemanyagárak a világpiaci trendekkel összhangban. 

benzin
üzemanyag
üzemanyag ára
üzemanyag drágulás

Most

21:37, Frissítve: 21:46

Élisabeth Borne lett az új francia miniszterelnök

Emmanuel Macron francia államfő az eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn új miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek.
19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.

Népszerű