Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

November 15-től lehet jelentkezni a 20 eurós támogatásra

2021.10.05
14:31
2021.10.05
18:10
Forrás
Pannon RTV
November 15-e és 30-a között jelentkezhetnek azok a polgárok a 20 eurós támogatásra, akik eddig még nem tették meg - közölte Siniša Mali.

A pénzügyminiszter hozzátette, hogy azok a polgárok is jelentkezhetnek november 15-e és 30-a között, akik időközben elérték a nagykorúságot. A támogatást decemberben fizetik ki és 14 milliárd dinárt különítettek el erre a célra. A szerb Köztársasági Képviselőház mai ülésén négy törvényjavaslat szerepelt. Az első a 20 eurós támogatásról szólt. Siniša Mali pénzügyminiszter arra emlékeztetett, hogy az elmúlt két évben összesen nyolcmilliárd eurót fizettek ki a gazdaságnak és a polgároknak. A második törvényjavaslat az új fiskális rendszer bevezetéséről szólt, erre mintegy 6 milliárd dináros támogatást tervezett a kormány. A vállalatok október 15-től január végéig jelentkezhetnek az ehhez kapcsolódó, 100+100 eurós támogatásra. A harmadik törvényjavaslat az adóigazgatásról szólt. A Szabadka-Szeged vasútvonal szerbiai szakasza felújításának pénzelése is napirendre került a mai parlamenti ülésen. Újhelyi Ákos, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője elmondta, támogatják a szerb kormányt a napirendi pontokban.

Pannon RTV/Idei Sándor

„Úgy véljük, hogy az elmúlt időszak legfontosabb intézkedései a következők voltak: az egészségügyben dolgozók 10 százalékos béremelése, a nyugdíjasok közvetlen segélyezése, valamint a mezőgazdasági termelők támogatása. Képviselői csoportunk üdvözölte a kormány azon döntését, hogy 2020 májusában minden polgár megkaphatta azt a lehetőséget, hogy jelentkezzen a 100 eurós támogatásra. Ezzel mintegy 4,3 millió ember élt. 2021 májusában minden nagykorú jelentkezhetett az új segélycsomagra, mely során két részletben: először májusban kaptak, majd novemberben folyósítanak nekik 30 eurós segélyt. 2021 júniusában azok a munkanélküliek is részesültek 60 eurós segélyben, akik a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában szerepelnek, mintegy félmillióan.”

támogatás
euró
Siniša Mali

Most

15:43, Frissítve: 15:49

Szigorít Görögország

Újabb szigorításokat vezettek be Görögországban, mert az elmúlt héten tovább növekedett a koronavírus-fertőzöttek száma az országban.

Népszerű