Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Nyílászárók az energiahatékonyabb Szerbiáért

2021.06.13
13:34
2021.06.13
13:44
Forrás
Szerbiai RTV
Remélhetőleg a fűtési szezon megkezdése előtt több lakásban lecserélik a nyílászárókat.

Augusztusban kötik meg az első szerződéseket az elhasználódott nyílászárók cseréjére a pályázókkal - nyilatkozta Zorana Mihajlović energetikai miniszter a szerbiai köztévének. Ezzel lehetővé válik a szerbiai polgárok számára az energiahatékonyság fejlesztése, és remélhetőleg már a fűtési szezon megkezdése előtt több lakásban lecserélik a nyílászárókat. Emellett a környezetvédelem szempontjából is fontos lépésről van szó. Mihajlović arról is beszélt, hogy az új törvény egyszerűsíti a napelemek beszerelésének folyamatát is Szerbiában.

A projektek kidolgozását követően a helyi önkormányzat ad rá engedélyt, építkezési jóváhagyás már nem szükséges hozzá.

Zorana Mihajlović
nyílászáró
ablak

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.