Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Apczi Jenő

Örülnek a gazdák a melegebb időjárásnak

2021.05.03
13:58
2021.05.03
17:16
Forrás
Pannon RTV
Jól fejlődnek a pár héttel ezelőtt elvetett kultúrnövények. A kukorica és a napraforgó is levélbe szökkent, és ha az időjárási tényezők továbbra is ilyenek maradnak, akkor a termelők elkezdhetik a vegyszeres kezeléseket is.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Észak-Bácska területén az elkövetkező napokban számítani lehet erős széllökésekre. A mezőgazdasági termelők egyelőre nem idegesek, véleményük szerint ez az időjárási tényező még nem hat ki a kultúrnövények fejlődésére.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Azonban ha tartós marad a szárazság, akkor locsolásra is szükség lehet - vélik a termelők. Az előrejelzések szerint pedig ennek megvan az esélye, komoly csapadék ugyanis az előttünk álló héten nem valószínű.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az ilonafalvi Balázs Tibor földjeiben többnyire kalászosok találhatóak. Elégedett a kultúrnövények fejlődésével. A betegségek és a kártevők eddig nem okoztak gondot a parcellákon. Hozzátette, hogy ritkán szokott permetezni, a búzát ki is vette a termesztésből, mert azt kénytelen lenne permetezni.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Kiss Róbert szerint is jól jönne az eső, de a pár héttel ezelőtt elvetett kukorica és napraforgó a meleg és napos időt is igényli.

Pannon RTV/Apczi Jenő

A magyarkanizsai termelő elmondta, hogy ha továbbra is marad a jó idő, akkor a gazdáknak a vegyszeres kezelést is napokon belül el kell kezdeni, ugyan is a napos, meleg idő nemcsak a kultúrnövényeknek kedvezett, a gyomok is növekedésnek indulnak, amit időben kell kezelni, annak érdekében, hogy a kultúrnövény megfelelően tudjon növekedni.

kukorica
napraforgó

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.