Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Összefogással a járhatóbb útért

2020-04-01
12:34
2020-04-01
18:07
Forrás
Pannon RTV
Példaértékű az összefogás az oromi és a csantavéri termelők között, ugyanis a két falut összekötő mintegy 7 kilométeres dűlőutat ma újraszántották.

Több mint 10 esztendeje minden évben megteszik ezt azzal a céllal, hogy az egyébként forgalmas utat járhatóvá tegyék. A több mint 7 kilométeres földes útszakasz már szinte használhatatlan volt. Nehéz volt rajta traktorokkal is közlekedni. A két település gazdái ezért döntöttek úgy, hogy előbb felszántják, majd feltárcsázzák, hogy a forgalmas útszakasz használhatóbbá váljon mindenki számára.

Magosi Norbert, mezőgazdasági termelő, Orom: „Igazándiból az a lényeg, hogy nem mindegy, hogy az ember milyen sebességgel megy, és milyen körülmények között jut ki a földjére. Egyébként ez az út ez nagyon járatos. Tehát nem csak a mezőgazdászoknak van, hanem teherforgalom is folyik. A Gebi cég csantavéri, ő is támogatja az útjavítást, most nincsenek itthon, viszont tegnap kint volt a buldózerjük és a kritikus pontokat megművelték.”


 

Az akcióban több mint 20, a két faluból származó mezőgazdasági termelő vett részt, mindenki saját traktorával és kapcsolható eszközével. Az oromi gazdáknak a helyi közösség nyújtott támogatást az idei évben is üzemanyag formájában.

Lékó Róbert, elnök, Orom HK: „Rendkívüli időket élünk, azonban közlekedni kell, a munkát el kell végezni a földeken. Ezért is fogtak hozzá a gazdáink. A helyi közösségünk az oromi termelők részére mintegy 15 liter üzemanyagot fog biztosítani a résztvevők számára.”


 

A helyi közösség elnöke hozzátette, szeretnék ezt az útszakaszt a közeljövőben kiaszfaltozni, hiszen nagy jelentősége van mind a két település vonatkozásában, hiszen nem csak mezőgazdasági termelők használják, hanem autós és kamionos forgalom is zajlik rajta. A tervek szerint hamarosan erre sor is kerülhet.

dűlóút
Csantavér
Orom
felszánt
tárcsáz

Most

Népszerű