Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Rövidesen megkezdődhet a Csantavér és Orom közötti út aszfaltozása

2020-11-26
13:58
2020-11-26
16:55
Forrás
Pannon RTV
Több évtizedes várakozás után hamarosan megkezdődhet a Csantavér és Orom közötti út aszfaltozása. A két település közötti távolság így a jelenlegi 40 kilométer helyett mindössze 6 kilométerre rövidülhet le.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A Csantavér és Orom közötti földes út jelenleg is forgalmas. Az aszfaltburkolat évtizedek óta várat magára. Az úton nemcsak személyautók, hanem áruszállító furgonok, sőt nagy teherautók is járnak. Most jól járható, de csapadékos időben a sár, nyáron pedig a hatalmas por miatt nehézkes a közlekedés. Az aszfaltút megépítése hatékonyabbá és biztonságosabbá tenné a hulladékszállítást is Csóka, Topolya, Kishegyes és Zenta önkormányzatok területéről a regionális hulladéktárolóig, amely ennek az útnak a közvetlen közelében található.

András Gyuricsin Attila, elnök, Csantavér HK (VMSZ): „Csantavér és Orom egy működő egység, egymás mellett helyezkedik el. Hat kilométer a táv, és ez felfoghatatlan, hogy még ebben a mai modern világban is ez a szükséglet, hogy egy egyszerű út helyett, nekünk 40 kilométert kell utaznunk egymáshoz, hogy találkozhassunk és dolgozhassunk, hogy teendőinket, hogy hétköznapjainkat éljük.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az, hogy a földes út most jó állapotban van, a termelők összefogásának köszönhető, akik rendszeresen felszántják és lesimítják, ilyenkor egy ideig használható. Viszont egy 3-4 napos eső után a felgyülemlett víz járhatatlanná is teheti. Emiatt fontos az aszfaltozás.

A koalíciós megállapodás értelmében a vajdasági úthálózat fejlesztésének egyik prioritása a Csantavért Orommal összekötő 6 kilométeres út kiépítése. A beruházás összértéke több mint 335 millió dinárt tesz ki. Az utat úgy fogják megépíteni, hogy olyan széles legyen, hogy azon biztonságosan tudjanak közlekedni a nyergesvontató teherautók is.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A tervek szerint az aszfaltút így hat méter széles lehet, és építése rövidesen meg is kezdődhet.

Lékó Róbert, elnök, Orom HK (VMSZ): „A Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Pártnak a koalíciós szerződésének ez egyik fő pontja, az útnak az elkészítése. Így bízok benne, hogy most már tényleg a következő évben ez meg is fog valósulni. Számunkra ez a fejlődést jelenti.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Nemcsak gazdasági szempontból fontos a Csantavért Orommal összekötő út kiépítése. Számos családi kötelék is van ugyanis a két település között.

Orom
Csantavér
aszfaltozás
út
kiépítés
gazdaság
forgalmas

Most

16:26, Frissítve: 19:52

Sorban álltak az oltásért Belgrádban

Minden eddiginél nagyobb tömeg érkezett ma a Belgrádi Vásár területén lévő oltóhelyhez, hogy megkaphassák a vakcinát. A nagy érdeklődés miatt a szerb fővárosban a napokban további két oltóhelyet nyitnak, ahol tömegesebben tudják oltani a a lakosságot

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.