Ugrás a tartalomra
Pixabay/anncapictures/illusztráció

Sokan vesznek fel lakáshitelt Szerbiában

2021.12.07
12:21
Forrás
Pannon RTV
Több mint 74 milliárd dinár értékű lakáshitelt vettek fel a szerbiai polgárok a bankoktól az idei évben.

Ez napi lebontásra átlagosan mintegy 200 ezer dinárt jelent, ami a teljes hitelszint több mint 40 százaléka – írja a Večernje novosti. A Szerbiai Bankszövetség és a Szerb Nemzeti Bank ezt a tendenciát az újépítésű lakások számának növekedésével, az ingatlanvásárlásban való részvétel csökkenésével, valamint az egy évtizeddel ezelőttinél kétszer alacsonyabb kamatokkal magyarázza. Szeptember végén 532 milliárd dinár körül alakult a fennmaradó lakáshitel-tartozás – írja a lap. A Szerbiai Bankszövetség adatai szerint a lakáshitelek összesített száma meghaladta a 140 ezret.

lakáshitel
Szerbia

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.