Ugrás a tartalomra

A Szabadka-Szeged vasútvonalon egyelőre csak tehervonatok közlekednek

2022.09.29
21:09
Forrás
Pannon RTV
Vigyázzon az átkelőknél!

Elkészült a Szeged-Szabadka vasútvonal szerbiai szakasza, használatban is van, igaz, egyelőre csak a teherforgalom előtt. Most mindenki arra vár, hogy elinduljon a személyszállítás is, mely már valódi pozitívumot hoz majd a két város között élők mindennapjaiba. Elég lesz kimenniük a falu vasútállomására, és néhány perc alatt eljuthatnak Szegedre vagy Szabadkára. A sínek mentén élők azonban egyelőre inkább csak panaszkodnak, azt mondják hangosak a tehervonatok, a közlekedés pedig veszélyesebbé vált.

Szabadka-Szeged
vasút

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.