Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

A szabadkai vállalkozók nyitottak az újításokra

2022.11.24
15:12
2022.11.24
17:14
Forrás
Pannon RTV
A nyitottságot bizonyítja az is, hogy több mint nyolcvan cég képviselője jelentkezett az IT4Business konferenciára. Az esemény ma kezdődött Szabadkán. A jövőben a vállalkozások digitalizációs átalakulása elkerülhetetlen lesz a szakemberek szerint.
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

A vállalkozások, amelyek már most belevágnak a fejlesztésekbe, jelentős előnyre tehetnek szert.

Sok volt az érdeklődő az IT4Business negyedik konferenciáján. A résztvevők különböző előadásokat hallhattak a cégek digitalizációs átalakulásáról és ennek előnyeiről.

Kovács Attila egy szkennereket forgalmazó vállalat eladási igazgatója. Olyan emberekkel foglalkozik, akik már belekezdtek vállalkozásuk digitalizálásába.

„Itt elsősorban olyan cégekről van szó, akiknek olyan speciális szkennerük és hozzátartozó felszerelésük van, ami az analóg formából, tehát egy kinyomtatott formából számlát, dokumentumot olyan szinten tud digitalizálni, hogy azt elektronikusan kereshető formában meg lehet csinálni. Akár Excel táblázatba, Word-be is meg lehet csinálni.”

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

A konferencia egyik célja, hogy megismertesse a szabadkai vállalkozásokkal a digitalizációs átalakulás teljes folyamatát.

Oliver Guganović, menedzser, Szabadkai Informatikai és Technológiai Klaszter: „Ezzel a konferenciával szerettük volna eloszlatni a digitális átalakulással kapcsolatos tévhiteket. Szerettünk volna választ adni arra a kérdésre, hogy mikor van itt a megfelelő idő egy cég digitális átalakulásra, miért szükséges, mikor érdemes ebbe belevágni. Megvitattuk, melyek a leggyakoribb kérdések ezzel kapcsolatban, és azt is, hogy hogyan néz ki a digitális átalakítás teljes folyamata.”

A szabadkai IT Klaszter a jövőben is keresni fogja a szabadkai vállalkozók számára érdekes és hasznos témákat, hogy ezzel segítse a helyi cégeket - mondta Oliver Guganović.

Szabadka
vállalkozó
IT4Business
IT4Business konferencia
IT Klaszter
Oliver Guganović
menedzser
Szabadkai Informatikai és Technológiai Klaszter

Most

15:18

Méz és bor

Ezzel a címmel pénteken délután kiállítás nyílt Óbecsén a Than Emlékházban. A jövő hét végéig nyitva tartó tárlaton méhészeti és borászati eszközöket láthat a közönség.
12:50, Frissítve: 14:05

Karácsonyi vásár Palicson is

Karácsonyi vásárt tartottak a Palics Magyar Művelődési Egyesület székházában. Az eseményen kézműves portékák, gyermekruhák, és illóolajok is megtalálhatók voltak. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, őket kézműves foglalkozás várta.

Népszerű