Ugrás a tartalomra
Pixabay/Myriam Zilles

A szegénység más gondokat okozhat a veszélyeztetett családokban

2021.05.08
14:29
2021.05.08
14:39
Forrás
Szerbiai RTV
Mintegy 79 ezer gyermek él szociális segélyre szoruló családban Szerbiában - derül ki a legfrissebb adatokból.

A szociális juttatást 36 ezer gyermekes család kapja meg havi szinten az országban. A legalacsonyabb ilyen jellegű támogatás 1278 dinár volt februárban, a legtöbb pedig 28 500 dinár - közölte a belgrádi szociális központ. A szegénység nem az egyetlen probléma ezekben a családokban - vélik a szakemberek. Számos esetben a rossz anyagi körülmények miatt a gyermekeket kiemelik ezekből a családokból és nevelőszülőkhöz kerülnek.

szegény család
szegény
szegények
szociális segély
szociális segélyben részesülők

Most

18:55, Frissítve: 19:32

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.