Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Szép, finom és méregdrága

2021.07.18
15:58
2021.07.18
16:41
Forrás
Pannon RTV
A málna kilogrammonkénti ára 800 dinár körül van a boltokban és a piacokon.

A luxuscikknek számító gyümölcsöt nem sok helyen lehet kapni. A szabadkai tejpiacon vasárnap délelőtt csak egy málnaárust találtunk.

Ez háromszorosa a felvásárlási árnak. A szabadkai Mara Radulović kislányával ment a piacra, nagyon szeretik a málnát. „Az idény idején szoktam vásárolni a málnát, sőt le is fagyasztok belőle, hogy maradjon télire is.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Egyre kevesebben termesztenek málnát, a termelési költségek ugyanis emelkedtek. Emiatt drágul magának a gyümölcsnek az ára is. A szabadkai tejpiacon vasárnap délelőtt kizárólag egy árusnál lehetett málnát kapni. A magas ár ellenére gyorsan elfogyott az asztalról a gyümölcs. Slavica Hornjak, árus, Kelebia: „Kevés málna van, és akinek van, az diktálja az árát. Az emberek veszik, mert kevés van, közben érdekes, meg finom. A szeder, a málna az megy, csak kevés van.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Július közepén kezdődött a csemegekukorica szezonja is. Egy cső harminc-negyven dinárba kerül. Darazsac Klára és családja már húsz éve foglalkozik különféle növények termesztésével. A napokban csemegekukoricát vettek tőlük legtöbben - mesélte. „Ilyentájban tavaly már olcsóbb volt, de sokat betett az időváltozás, és azzal most még tartja. Mondhatnám, hogy eddig mindig egy kugli fagyi árával vitatkozott, de most már olcsóbb.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A málna- és a kukoricaszezonnak is októberben lesz vége. Míg a csemegekukorica ára várhatóan csökkenni fog a hetekben, a málnáé valószínűleg változatlan marad.

gyümölcs
málna
tejpiac

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:03, Frissítve: 22:18

2700 fertőzött az észak-bácskai körzetben

Egy hét alatt több mint 25 százalékkal emelkedett az aktív koronavírus-fertőzöttek száma az észak-bácskai körzetben - mondta a Közügyekben dr. Bohucki Nebojsa. Egyre többen kerülnek kórházba és lélegeztetőgépre is.
20:46, Frissítve: 21:54

Sofőrhiány van Szerbiában

Egyre nagyobb gondot okoz a világban és Szerbiában is a sofőrhiány. A szakértők szerint az egyik probléma, hogy minden harmadik sofőr hamarosan eléri a nyugdíjkorhatárt és gondok lehetnek az utánpótlással.
18:25

Katonai puccs Szudánban

Szudánban totális katonai puccs zajlik, amelyet a népnek meg kell akadályoznia, a hadsereg őrizetbe vette a kormány legtöbb tagját és több kormánypárti pártvezetőt - közölte az ország tájékoztatási minisztériuma.
18:17

Telefonon egyeztetett Johnson és Putyin

Telefonos megbeszélést tartott az egy hét múlva Glasgowban kezdődő nemzetközi klímacsúcsról és a kétoldalú kapcsolatokról Boris Johnson brit miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán az Ivan Sarić Műszaki Iskolával szemben, miután annak kedden a reggeli órákban nekihajtott a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat autóbusza.