Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Szerbia és Magyarország az inflációs rekorder

2023.05.23
07:44
2023.05.23
14:35
Forrás
Eurostat, Pannon RTV
Európában és a régióban is a rekorderek között van Szerbia az infláció tekintetében. Az Európai Unió országai közül Magyarország az abszolút bajnok.

Szerbiában az áprilisban mért éves pénzromlás 15,1 százalékos volt, ami 3 százalékkal magasabb az észak-macedónnál és majdnem 5-tel a boszniainál. Montenegróban, Horvátországban és Szlovéniában már sikerült egyjegyűre csökkenteni az inflációt.

A magyar infláció egyre kirívóbb: 24,5 százalékos, vagyis mintegy 10 százalékkal meghaladja a második helyezett lettekét, és a háromszorosa az EU-s átlagnak, amit 8,3 százalékra szorítottak vissza. A legalacsonyabb inflációt áprilisban Luxemburgban mérték, ott már csak 2,7% volt.

A szerb és a magyar gazdaság esetében is az év második felére jósolnak javulást a gazdasági szakemberek.

infláció
pénzromlás

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű