Ugrás a tartalomra

Szerbiába érkezik a legtöbb magyar tőke a Nyugat-Balkánon

2020.05.15
16:59
2020.05.15
17:15
Magyarország külgazdasági és külügyminisztere kiemelte, hogy az OTP a legnagyobb hitelállománnyal rendelkező bank Szerbiában, a MOL pedig legnagyobb szerbiai beruházását fejezte be a közelmúltban.

A Nyugat-Balkánon a legtöbb magyar tőke éppen Szerbiába érkezik, a két gazdaság újraindítása szempontjából pedig ugyanazok a nagyvállalatok játszanak fontos szerepet - erről beszélt Belgrádban Szijjártó Péter. Kiemelte, hogy a jelentős beruházások jönnek létre a mezőgazdaság az élelmiszer-feldolgozás és a mérnöki iparágat területén. A tárcavezető arról is beszélt, hogy a magyar kormány kilenc olyan magyar vállalatot támogat, amelyek Szerbiában végeznek beruházásokat. Ez azért is jelentős, mert erősödik a magyar vállalatok globális piacon való jelenléte - tette hozzá a tárcavezető.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Magyarország: „Úgy döntöttünk, hogy 10 milliárd forintos keretet nyitunk azon magyar vállalatok számára, akik Szerbiában hajtanak végre beruházásokat, Szerbiában építenek gyárakat, Szerbiában kezdenek termelő vagy feldolgozó tevékenységet és ezáltal növelik az export -kapacitásaikat. Kilenc magyar vállalat pályázatát fogadtuk el. Kilenc magyar vállalat összesen 18 milliárd forint értékű beruházást hajt végre Szerbiában.”

Szijjártó Péter
Belgrád

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű