Ugrás a tartalomra
Tanjug

Szerbiának szorgalmas és szakképzett dolgozókra van szüksége

2020-01-14
15:02
2020-01-14
19:14
Forrás
Tanjug
Ezt jelentette ki Aleksandar Vučić ma az Obrenováchoz közeli Barič településen, ahol egy kínai autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó üzem működik.

Középiskolás diákokkal beszélgetett a szerb köztársasági elnök. Hangsúlyozta a duális képzés előnyeit, valamint a kínai partner által nyújtott lehetőségeket. A kínai cég több mint 3000 új munkahelyet teremtett és két gyárépületet létesített eddig - hangsúlyozta Vučić. Az új dolgozók számára a sikeresebb munkavégzés érdekében tanfolyamokat is szerveznek. A vállalat több környékbeli településsel is együttműködik. A szerb elnök elégedett a kínai befektetővel.

„A piacnak és nekünk megbízható, szakképzett munkaerőre, emberekre van szükségünk. Olyan emberekre, akik tanfolyamot végeztek el. Olyan tanfolyamokat, amilyeneket ezek az emberek sok fáradtság árán fejeztek be. Ilyen munkásokra lesz szükségünk, így kaphatnak még nagyobb fizetést az emberek. Nem fontos az, hogy valaki egyetemi végzettséggel rendelkezik vagy sem. Az a fontos, hogy mit tud megcsinálni. Mi van a fejében, és mit végez el a saját kezeivel.”

 

szakképzett dolgozók
Aleksandar Vučić
Obrenovac

Most

22:37, Frissítve: 22:45

Veretlenül megy tovább a szerb csapat

Az olimpiai bajnok szerb válogatott hét góllal nyert a holland csapat ellen a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján a csoportküzdelmek szombati zárófordulójában.
21:24, Frissítve: 21:59

Harry és Meghan lemondott királyi titulusáról

Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban - közölte szombat este a Buckingham-palota.
18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.