Ugrás a tartalomra
Tanjug

Szerbiának szorgalmas és szakképzett dolgozókra van szüksége

2020-01-14
15:02
2020-01-14
19:14
Forrás
Tanjug
Ezt jelentette ki Aleksandar Vučić ma az Obrenováchoz közeli Barič településen, ahol egy kínai autóipari alkatrészek gyártásával foglalkozó üzem működik.

Középiskolás diákokkal beszélgetett a szerb köztársasági elnök. Hangsúlyozta a duális képzés előnyeit, valamint a kínai partner által nyújtott lehetőségeket. A kínai cég több mint 3000 új munkahelyet teremtett és két gyárépületet létesített eddig - hangsúlyozta Vučić. Az új dolgozók számára a sikeresebb munkavégzés érdekében tanfolyamokat is szerveznek. A vállalat több környékbeli településsel is együttműködik. A szerb elnök elégedett a kínai befektetővel.

„A piacnak és nekünk megbízható, szakképzett munkaerőre, emberekre van szükségünk. Olyan emberekre, akik tanfolyamot végeztek el. Olyan tanfolyamokat, amilyeneket ezek az emberek sok fáradtság árán fejeztek be. Ilyen munkásokra lesz szükségünk, így kaphatnak még nagyobb fizetést az emberek. Nem fontos az, hogy valaki egyetemi végzettséggel rendelkezik vagy sem. Az a fontos, hogy mit tud megcsinálni. Mi van a fejében, és mit végez el a saját kezeivel.”

 

szakképzett dolgozók
Obrenovac

Most

15:07, Frissítve: 15:23

A hívek elvesztését is jelentette Trianon

A területvesztés mellett hívek elvesztését is jelentette Trianon a magyar katolikus egyház számára – mondta Kuzmányi István, a Magyar Kurír főszerkesztője a magyar közmédia műsorában.
13:28

Halálos baleset Szabadkán

Súlyos közlekedési szerencsétlenség történt hajnali 2 órakor Szabadkán. Egy személyautó lesodródott az útról, majd egy parkoló teherautónak csapódott. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.