Ugrás a tartalomra
Pixabay/lalabell68/illusztráció

Szerbiát sem kerülheti el a kőolajdrágulás

2022.01.20
16:18
2022.01.20
16:24
Forrás
Szerbiai RTV
A kőolaj hordónkénti ára a 100 dollárt is elérheti - figyelmeztet Tomislav Mićović.

A Szerbiai Kőolajipari Vállalatok Egyesületének főtitkára a szerb közmédiának elmondta, az áremelkedés a geopolitikai feszültségek, a termelés csökkentése és a megnőtt kereslet miatt alakult ki. Mićović hozzátette, Szerbiát is érintheti az áremelkedés.

Tomislav Mićović, főtitkár, Szerbiai Kőolajipari Vállalatok Egyesülete: „Szerbiának nagyon kevés hazai kőolaja van ahhoz, hogy azt bármilyen módon felhasználhassuk, ide tartozik a Szerbiai Kőolajipari Vállalat által kitermelt kőolaj is, tehát nem valószínű, hogy az ország képes lenne mérsékelni az esetleges árnövekedést.”

kőolaj
Tomislav Mićović

Most

17:02, Frissítve: 17:11

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése az EU és a Nyugat-Balkán országai között a 2022. december 6-án megtartott tiranai értekezleten aláírt nyilatkozat értelmében – közölte a Regionális Együttműködési Tanács.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.