Ugrás a tartalomra
Pixabay/davidlee770924

Támogatás a szerbiai hoteltulajdonosoknak

2020-08-27
16:17
2020-08-27
16:22
Forrás
Pannon RTV
A döntés szerint 350 eurónak megfelelő dinárösszeget igényelhetnek a szállásadók ágyanként és 150 eurónyit szobánként.

67 községben és városban támogatja a szerb kormány a hoteltulajdonosokat a koronavírus okozta bevételkiesés miatt. Feltétel azonban, hogy a támogatást kérők augusztus 15. és december 31. között 10 százaléknál nagyobb arányban nem csökkenthetik a nekik dolgozók számát. Az igényléseket szeptember elsejétől lehet beadni két héten át a kereskedelmi és turisztikai minisztérium honlapján.

A kormány arról is döntött, hogy munkacsoportot hoz létre a Vedd el a számlát és nyerj játék újbóli megszervezésére. A nyereményjáték célja a feketegazdaság elleni harc iránti érdeklődést felkeltése a polgárok körében. 

támogatás
hotel
vendéglátóipar

Most

19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.