Ugrás a tartalomra

Támogatásban részesülnek a biotermelők

2022.04.21
11:49
2022.04.21
15:58
Forrás
Pannon RTV
Kapcsolható eszközök vásárlását támogatja a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság, organikus termelők részére.

Idén 12 millió dináros keretösszeg állt rendelkezésre erre a célra. Ebből 9,7 millió dinárnyi támogatást ítéltek oda 16 sikeres pályázónak. Vajdaságban jelenleg 8 ezer hektárnyi földterület áll organikus termelés alatt.

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „Egy-egy pályázó maximálisan 800 ezer dinárt tudott elnyerni, és egészen magas támogatásintenzitást tudtunk az idei évben nyújtani, ugyanis a befektetés adó nélküli összegének a 80 százalékát tudta a tartományi mezőgazdasági titkárság támogatni. Úgy ítéljük meg, hogy ez egy jó irány, és ezzel minőségesen tudunk az organikus termelők vonatkozásában elősegíteni az ő munkájukat.”

támogatás
tartományi mezőgazdasági titkárság
biotermelő

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.