Ugrás a tartalomra
Dragan Stevanovic
Tanjug video/screenshot

Tíz millió euró áll rendelkezésre az itthoni és a külföldi befektetők számára

2018-07-21
15:08
2018-07-21
15:15
Forrás
Tanjug
További 10 millió euró áll rendelkezésre az itthoni és a külföldi befektetők számára az idén. A szerb gazdasági minisztérium felhívást intézett a vállalkozók felé, hogy éljenek a lehetőséggel.

A pénzt elsődlegesen olyan projektek támogatására szánják, amelyek legfeljebb 100 embert foglalkoztatnának, de emellett az ország számára kiemelt jelentőségű nagyberuházásokat is felkarolnák.

Dragan Stevanović, gazdasági államtitkár, Szerbia: „A befektetőknek egy levelet kell küldeniük a szándékaikról a Gazdasági Minisztériumnak, ahol útbaigazítást kapnak. Visszajelzést kapnak tőlünk, hogy mit gondolunk a projektjükről, illetve mennyi eszközre tehetnek szert. Mindezt továbbítjuk a Szerbiai Fejlesztési Ügynökségnek, majd innentől ők felügyelik a folyamatot. Az ügynökségnél kapnak egy projektmenedzsert, aki a kezdetektől felel a projektjukért. Tehát a kezdetétől egészen a megvalósításáig. Miután megkapták a jogot a támogatásra, a felügyeletet a Gazdasági Minisztérium és a Szerbiai Fejlesztési Ügynökség közösen végzi.”

befektetők
Dragan Stevanovic

Most

23:55, Frissítve: 00:01

Tömeges állatpusztulás Versecnél

Két nap alatt mintegy hetven állat pusztult el Versecnél, jelenti a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület. A feltételezések szerint mérgezett gabonaszemek okozták az állatok elhullását.
23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.