Ugrás a tartalomra
Dragan Stevanovic
Tanjug video/screenshot

Tíz millió euró áll rendelkezésre az itthoni és a külföldi befektetők számára

2018-07-21
15:08
2018-07-21
15:15
Forrás
Tanjug
További 10 millió euró áll rendelkezésre az itthoni és a külföldi befektetők számára az idén. A szerb gazdasági minisztérium felhívást intézett a vállalkozók felé, hogy éljenek a lehetőséggel.

A pénzt elsődlegesen olyan projektek támogatására szánják, amelyek legfeljebb 100 embert foglalkoztatnának, de emellett az ország számára kiemelt jelentőségű nagyberuházásokat is felkarolnák.

Dragan Stevanović, gazdasági államtitkár, Szerbia: „A befektetőknek egy levelet kell küldeniük a szándékaikról a Gazdasági Minisztériumnak, ahol útbaigazítást kapnak. Visszajelzést kapnak tőlünk, hogy mit gondolunk a projektjükről, illetve mennyi eszközre tehetnek szert. Mindezt továbbítjuk a Szerbiai Fejlesztési Ügynökségnek, majd innentől ők felügyelik a folyamatot. Az ügynökségnél kapnak egy projektmenedzsert, aki a kezdetektől felel a projektjukért. Tehát a kezdetétől egészen a megvalósításáig. Miután megkapták a jogot a támogatásra, a felügyeletet a Gazdasági Minisztérium és a Szerbiai Fejlesztési Ügynökség közösen végzi.”

befektetők
Dragan Stevanovic

Most

07:24, Frissítve: 07:36

Átadták a Forum Könyvkiadó Intézet díjait

Átadták a Forum Könyvkiadó Intézet díjait, a legrangosabb vajdasági magyar művészeti elismeréseket Újvidéken, a Forum székházában. A díjazottak Beszédes István, Gubik Korina és Bela Duranci.
21:46, Frissítve: 07:18

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.