Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Tizennyolc földműves indult a gunarasi szántóversenyen

2022.08.13
17:31
2022.08.13
19:50
Forrás
Pannon RTV
A falunapi rendezvénysorozat keretében megszervezett amatőr versenyt idén tizedik alkalommal tartották meg, színes kísérőprogramokkal.

Hagyományosan Gunarason, a Mackó soron szervezték meg a falunapi szántóversenyt. Nagy volt az érdeklődés, sokan kilátogattak és részt vettek úgy a versenyen, mint a többi családi programon.

Lajkó Miklós fiával, Kristóffal indult a versenyen. Nem maga a versenyzés, inkább a szórakozás miatt érkeztek.

„Tizedszer veszünk részt, mindegyiken részt vettünk eddig, a terep az nagyon rossz, száraz a föld, és nagyon nehéz a traktornak is, meg göröngyös a föld.”

A szántóverseny lényege a szakmai tapasztalatcsere, de legfőképpen a kikapcsolódás, szórakozás mondják a szervezők.

Király Zoltán, elnök, Gazdakör: „Amatőr versenyt szervezünk kizárólag szórakoztatás céljából. Két kategóriában versenyeznek, A és B kategóriában. Az A kategória az egy, illetve kétvasú ekék, a B kategória a, 3 illetve többvasú ekék, illetve forgóekék versenyeznek. Az A kategóriában 7 versenyző volt, a B kategóriában pedig 11 versenyző.”

Mezőgépek bemutatója, vetélkedők, nyereményjáték, ebéd színesítették a gunarasi traktorverseny programját.

Gunaras
szántóverseny
falunap

Most

14:12

Kevesebb a migráns Horgoson

Rendszeresen begyűjtik Észak-Bácskában a határ menti övezetben megbúvó migránsokat, ők azonban visszaszivárognak. A települések központját elkerülik, napközben most nem is igazán mozognak, mert elkezdődött a harmincnapos muszlim böjt, a ramadán.
14:02

Faültetési akciót tartottak Palicson

Mintegy 300 facsemetével gazdagodott a palicsi természeti park. A magas vízszint miatt egyes fajták elkezdtek korhadni, aminek következtében csökkent a fafajták sokszínűsége a parkban. Ezen szeretne javítani a Palics-Ludas Közvállat az ültetéssel.
13:30, Frissítve: 13:38

Uniós csúcs Brüsszelben

Ma kezdődött a kétnapos uniós csúcs Brüsszelben. A tárgyalások fő témái közé tartozik az Ukrajnának nyújtott fegyverkezési és pénzügyi támogatás, a migráció, az uniós gazdasági versenyképesség.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.