Ugrás a tartalomra
Pixabay/stevepb/Illusztráció

Több fagyit is kivonnak a szerbiai piacról

2021.08.03
16:06
2021.08.03
16:23
Forrás
B92
Több a Mars édességipari vállalat által gyártott fagylaltot vontak ki a forgalomból etilén-oxid-szennyezettség miatt – írja a B92 hírportál.

A Snickers, a Twix és az M&Ms jégkrém a Mars franciaországi gyárában készült, innen hozták be Szerbiába. Ezekben a fagyikban az összetevőben etilén-oxid van, az uniós jogszabályok által megengedettnél magasabb szinten. A szerbiai Állatorvosi Igazgatóság elrendelte a termékek kivonását a piacról és egyben betiltotta a további behozatalt. Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter megerősítette, az egészségre káros jégkrémből valóban megjelent Szerbiában, de mint közölte már folyamatban van a megsemmisítésük.

fagyi
fagylalt
piac
Szerbia
Mars
édességipari
etilén-oxid
szennyezettség

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.