Ugrás a tartalomra
Tanjug viaa AP/Julian Stratenschulte/dpa

Története legnagyobb átszervezéséről döntött a Volkswagen

2018-11-16
22:41
Forrás
MTI
A német járműipari társaság pénteken ismertetett tervei szerint a következő öt évben 44 milliárd eurót fordítanak az elektromobilitás, az önjáró vezetési technológiák és a digitalizáció területére.

A társaság 2020 végéig 15 tisztán elektromos meghajtású modellel áll elő, és három németországi üzemét - Zwickau, Emden, Hannover - átállítja az elektromos autók gyártására.

A névadó Volkswagen márka Passat modellcsaládjának gyártását áthelyezik a csehországi Kvasinyba, a Skoda üzemébe, ahol a Passatok a Skoda Superb és Kodiaq modellekkel együtt készülnek majd 2023-tól. A Skoda Karoq és a Seat Ateca gyártását áthelyezik egy új gyárba, amelyhez helyszínt keresnek Kelet-Európában - közölte a VW.

Volkswagen

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű