Ugrás a tartalomra
Tanjug viaa AP/Julian Stratenschulte/dpa

Története legnagyobb átszervezéséről döntött a Volkswagen

2018-11-16
22:41
Forrás
MTI
A német járműipari társaság pénteken ismertetett tervei szerint a következő öt évben 44 milliárd eurót fordítanak az elektromobilitás, az önjáró vezetési technológiák és a digitalizáció területére.

A társaság 2020 végéig 15 tisztán elektromos meghajtású modellel áll elő, és három németországi üzemét - Zwickau, Emden, Hannover - átállítja az elektromos autók gyártására.

A névadó Volkswagen márka Passat modellcsaládjának gyártását áthelyezik a csehországi Kvasinyba, a Skoda üzemébe, ahol a Passatok a Skoda Superb és Kodiaq modellekkel együtt készülnek majd 2023-tól. A Skoda Karoq és a Seat Ateca gyártását áthelyezik egy új gyárba, amelyhez helyszínt keresnek Kelet-Európában - közölte a VW.

Volkswagen

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.