Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Traktoros tüntetések - kedvezményeket ígért a miniszter

2022.08.09
21:00
2022.08.09
21:16
Forrás
Pannon RTV
Szerbia több pontján, egyebek mellett Újvidék központjában is tüntetnek az elégedetlen mezőgazdasági termelők.

A tartományi képviselőházhoz traktorokkal vonultak ki a gazdák. A termelők az alacsony felvásárlási árak, valamint a magas üzemanyag-, illetve műtrágyaárak miatt tüntetnek. Követelésük szerint a napraforgó tonnánkénti ára 700 euró kell, hogy legyen.

A termelők Batajnica közelében is tüntetnek. Egyikük azt mondta, hogy 48 órás határidőt adnak az illetékes minisztériumnak arra, hogy megoldják a kéréseiket, különben drasztikusabb lépésekre lehet számítani - tette hozzá az egyik elégedetlen gazda.

Délután 4 óra körül Branislav Nedimović is megérkezett Újvidékre, hogy tárgyaljon a gazdákkal. A mezőgazdasági miniszter egyebek mellett azt mondta, hogy a vetés idején kedvezményeket kaphatnak a gazdák a üzemanyagtöltő állomásokon. A termelők közölték, konkrét lépéseket akarnak, nem pedig kampányígéreteket.

traktor
tüntetés

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.