Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Traktoros tüntetések - kedvezményeket ígért a miniszter

2022.08.09
21:00
2022.08.09
21:16
Forrás
Pannon RTV
Szerbia több pontján, egyebek mellett Újvidék központjában is tüntetnek az elégedetlen mezőgazdasági termelők.
Pannon RTV/Juhász Géza

A tartományi képviselőházhoz traktorokkal vonultak ki a gazdák. A termelők az alacsony felvásárlási árak, valamint a magas üzemanyag-, illetve műtrágyaárak miatt tüntetnek. Követelésük szerint a napraforgó tonnánkénti ára 700 euró kell, hogy legyen.

A termelők Batajnica közelében is tüntetnek. Egyikük azt mondta, hogy 48 órás határidőt adnak az illetékes minisztériumnak arra, hogy megoldják a kéréseiket, különben drasztikusabb lépésekre lehet számítani - tette hozzá az egyik elégedetlen gazda.

Délután 4 óra körül Branislav Nedimović is megérkezett Újvidékre, hogy tárgyaljon a gazdákkal. A mezőgazdasági miniszter egyebek mellett azt mondta, hogy a vetés idején kedvezményeket kaphatnak a gazdák a üzemanyagtöltő állomásokon. A termelők közölték, konkrét lépéseket akarnak, nem pedig kampányígéreteket.

traktor
tüntetés

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.