Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Túl kellett élni

2021.06.12
15:52
2021.06.12
16:58
Forrás
Pannon RTV
Közel 2,5 millió dinárral támogatta az elmúlt évben a magyarkanizsai Geneza Kft.-t a gazdasági minisztérium. A vállalat a pandémia alatt sem hanyatlott - hangzott el ma az üzemben, amelyet Anđelka Atanasković gazdasági miniszter tekintett meg.

A magyarkanizsai Geneza Kft. üzemében jelenleg a kapor feldolgozása folyik. A szezon ideje alatt mintegy 80-100 munkavállalót foglalkoztatnak. A vállalat vezetősége évről-évre él a gazdasági minisztérium által kiírt pályázati lehetőségekkel.

Bús Szecsei Klára, társtulajdonos, Geneza Kft., Magyarkanizsa: „Természetesen mi folyamatosan pályázunk minden évben vagy mezőgazdasági gépre vagy a gyártási gépekre, tehát minden évben próbálunk eszközöket nyerni, és többé kevésbé sikeresen is tudunk pályázni. Ennek köszönhetőena gépparkunk folyamatosan javul.”

Pannon RTV

A gazdasági miniszter látogatása során elmondta, mindig örül, amikor egy olyan vállalkozáshoz látogat el, amit egy nő vezet, hiszen ez jó példával szolgál a fiatalok számára.

Anđelka Atanasković, gazdasági miniszter: „A Geneza üzem eddig kitűnően dolgozott, beszéltünk az igazgatónővel, hogyan léptek túl a gyakorlatban a koronavíruson, sikerült valahogy stabilizálódniuk és helytállniuk. Van elég áru és a kivitel is jó, és ez a legfontosabb.”

Pannon RTV

A miniszter hozzátette, a továbbiakban is számíthat a gazdasági minisztérium támogatására a magyarkanizsai Geneza vállalat.

Anđelka Atanašković
Geneza kft.

Most

16:10, Frissítve: 19:11

Átadták a Szent Száva-díjakat

Ezzel az elismeréssel Szent Száva napja alkalmából jutalmazzák meg azokat az egyéneket és szervezeteket, akik kiemelkedő eredményeket értek el többek között az oktatás és nevelés terén.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.