Ugrás a tartalomra
TANJUG/Tara Radovanović

Új befektetők érkezhetnek több vajdasági településre

2022.08.10
14:25
2022.08.10
14:45
Forrás
Instagram
Más szerbiai városok és községek mellett Zomborba, Nagykikindára, Verbászra és Palánkára hozna hazai és külföldi befektetőket a szerb elnök.

Aleksandar Vučić az Instagramon megjelent bejegyzésében azt írta, mindent megtesznek azért, hogy beruházások valósuljanak meg az ország azon részein, ahol eddig nem voltak komolyabb befektetések. Vučić megjegyzi, hogy több gyárat nyitottak már, de még mindig vannak olyan helységek, ahol eddig ez nem sikerült.

A vajdasági települések mellett ezek közé sorolta még Požarevacot, Užicet, Zaječart, Negotint, Prokupljet, Novi Pazart és Prijepoljet. Az államfő megállapította, hogy az új utak, a vasutak, a kórházak, az iskolák, a színházak, a múzeumok, valamint stadionok mind annak köszönhetők, hogy új gyárak nyíltak országszerte, ezzel pedig nőtt a kivitel, és gyorsult a gazdasági növekedés is.

Aleksandar Vučić
befektető
Vajdaság

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.