Ugrás a tartalomra

Új befektetők érkezhetnek több vajdasági településre

2022.08.10
14:25
2022.08.10
14:45
Forrás
Instagram
Más szerbiai városok és községek mellett Zomborba, Nagykikindára, Verbászra és Palánkára hozna hazai és külföldi befektetőket a szerb elnök.

Aleksandar Vučić az Instagramon megjelent bejegyzésében azt írta, mindent megtesznek azért, hogy beruházások valósuljanak meg az ország azon részein, ahol eddig nem voltak komolyabb befektetések. Vučić megjegyzi, hogy több gyárat nyitottak már, de még mindig vannak olyan helységek, ahol eddig ez nem sikerült.

A vajdasági települések mellett ezek közé sorolta még Požarevacot, Užicet, Zaječart, Negotint, Prokupljet, Novi Pazart és Prijepoljet. Az államfő megállapította, hogy az új utak, a vasutak, a kórházak, az iskolák, a színházak, a múzeumok, valamint stadionok mind annak köszönhetők, hogy új gyárak nyíltak országszerte, ezzel pedig nőtt a kivitel, és gyorsult a gazdasági növekedés is.

Aleksandar Vučić
befektető
Vajdaság

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.
13:49, Frissítve: 16:36

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.