Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Válogasson kedvére a szabadkai nagybani piacon

2021.02.28
12:59
2021.04.01
12:54
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap délelőtt a szokásosnál kevesebben voltak a szabadkai nagybani piacon. Az emberek mindenből csak a legszükségesebbet vásárolták. A gyümölcsök közül kelendő a téli zöld alma.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A szabadkai nagyban piacon az eladók szerint a koronavírus-járvány hatása csak most érződik igazán. Kínálat van, de a kereslet megcsappant. Vasárnap délelőtt kevesebb volt a vásárló a nagybani piacon, mint korábban. Az eladók elmondása szerint egy, másfél évvel ezelőtt még sokkal többen vásároltak.

A téli alma kilója fajtától függően 30-tól 100 dinárig kapható a szabadkai nagybani piacon. Az étkezési krumpli kilója 20 és 30 dinár között mozog, az ültetésre való burgonya ára 15-től 25 dinárig kapható kilogrammonként. A fejes saláta darabját 40-től 50 dinárig adják. A sárgarépa kilójáért 30-tól 50, a zöldségért pedig 120-150 dinárt kérnek az eladók. Az ültetni való vöröshagyma kilóját 250 dinárért mérték.

Horváth Szilvia, eladó, Hajdújárás: „Természetesen, ha valaki ládára vásárol vagy mennyiségre többet vásárol, akkor barátságosabb áron tudjuk adni. Zöldségfélékhez még ide sorolnám a céklát, ami igazából egy menő zöldségféle volt, főleg, hogy most bejött ránk ez a betegség. Azt veszem észre, hogy az emberek jobban odafigyelnek, jobban elgondolkodnak, hogy mit vásároljanak és mit egyenek, hogyan táplálkozzanak.”

Az árak kedvezőek, de a koronavírus-járvány miatt egyre kevesebb a vásárló. Hatala Árpád tojást árul. Elmondása szerint mindegy, hogy Szabadkán, Topolyán vagy Csantavéren kínálja a portékáját, bevétele siralmas.

Hatala Árpád, eladó, Csantavér: „Örülök, ha pénzt birok csinálni valamiből. Éppen, hogy csak a létminimumon van az ember. Nagyon gyenge, de azt hiszem, ha bárkit megkérdezne, senki sincs megelégedve túlzottan ezzel a helyzettel. Hiába van sok áruja valakinek, mikor itt állunk. Sajnos van időnk beszélgetni.”

A szabadkai nagybani piacon karfiol, tök, paradicsom, paprika és petrezselyem is az asztalokon van, de több húsféle is várja a vásárlókat.

nagybani
piac
Szabadka
zöldség
gyümölcs
hagyma
alma
hús
cékla
tojás

Most

12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!