Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Válogasson kedvére a szabadkai nagybani piacon

2021.02.28
12:59
2021.04.01
12:54
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap délelőtt a szokásosnál kevesebben voltak a szabadkai nagybani piacon. Az emberek mindenből csak a legszükségesebbet vásárolták. A gyümölcsök közül kelendő a téli zöld alma.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A szabadkai nagyban piacon az eladók szerint a koronavírus-járvány hatása csak most érződik igazán. Kínálat van, de a kereslet megcsappant. Vasárnap délelőtt kevesebb volt a vásárló a nagybani piacon, mint korábban. Az eladók elmondása szerint egy, másfél évvel ezelőtt még sokkal többen vásároltak.

A téli alma kilója fajtától függően 30-tól 100 dinárig kapható a szabadkai nagybani piacon. Az étkezési krumpli kilója 20 és 30 dinár között mozog, az ültetésre való burgonya ára 15-től 25 dinárig kapható kilogrammonként. A fejes saláta darabját 40-től 50 dinárig adják. A sárgarépa kilójáért 30-tól 50, a zöldségért pedig 120-150 dinárt kérnek az eladók. Az ültetni való vöröshagyma kilóját 250 dinárért mérték.

Horváth Szilvia, eladó, Hajdújárás: „Természetesen, ha valaki ládára vásárol vagy mennyiségre többet vásárol, akkor barátságosabb áron tudjuk adni. Zöldségfélékhez még ide sorolnám a céklát, ami igazából egy menő zöldségféle volt, főleg, hogy most bejött ránk ez a betegség. Azt veszem észre, hogy az emberek jobban odafigyelnek, jobban elgondolkodnak, hogy mit vásároljanak és mit egyenek, hogyan táplálkozzanak.”

Az árak kedvezőek, de a koronavírus-járvány miatt egyre kevesebb a vásárló. Hatala Árpád tojást árul. Elmondása szerint mindegy, hogy Szabadkán, Topolyán vagy Csantavéren kínálja a portékáját, bevétele siralmas.

Hatala Árpád, eladó, Csantavér: „Örülök, ha pénzt birok csinálni valamiből. Éppen, hogy csak a létminimumon van az ember. Nagyon gyenge, de azt hiszem, ha bárkit megkérdezne, senki sincs megelégedve túlzottan ezzel a helyzettel. Hiába van sok áruja valakinek, mikor itt állunk. Sajnos van időnk beszélgetni.”

A szabadkai nagybani piacon karfiol, tök, paradicsom, paprika és petrezselyem is az asztalokon van, de több húsféle is várja a vásárlókat.

nagybani
piac
Szabadka
zöldség
gyümölcs
hagyma
alma
hús
cékla
tojás

Most

18:45, Frissítve: 18:58

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.