Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Virágzik a bácsfeketehegyi meggy

2022.04.21
21:22
Forrás
Pannon RTV
A Horkai család meggyesében nem tett kárt a kései fagy, viszont a szeles időjárás nem kedvez a beporzásnak.
Pannon RTV

A korai felmelegedés, majd a kései fagyok, csapadékhiányos időszak negatívan hat a gyümölcsösökre. A sárgabarack fagykárt szenvedett a bácsfeketehegyi Horkai Zsolt családi gyümölcsösében, csak mutatóban lesz belőle. A meggyfáknak nem okozott gondot a hideg időjárás, most virágoznak, a sziromhullás is megkezdődött.

Pannon RTV

A család gyümölcsösében található 350 tájjelegű meggyfájával jelenleg a legnagyobb meggytermelőnek számít a településen. A meggyet feldolgozott állapotban értékesítik. Ennek egyik oka, hogy a környéken nagyban nem vásárolják fel a friss gyümölcsöt, a viszonteladók pedig nem kínálnak jó árat érte.

A száz százalékos bio gyümölcslevekre egyre nagyobb igény mutatkozik. Az alkoholos italok forgalma a Covid-járvány ideje alatt megcsappant, de az elmúlt év végére ezek iránt a termékek iránt is ismét nagyobb a kereslet.

Bácsfeketehegy
feketicsi meggy
meggy
virágzás
Horkai Zsolt

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű