Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Zajlik a lehalászás Szerbia-szerte

2021.12.03
14:15
2021.12.03
17:36
Forrás
Pannon RTV
Javában zajlik az őszi lehalászás Szerbia-szerte a halastavakban. Bár sok tényező közbeszólt, a kitermelők viszonylag elégedettek a lehalászott halak minőségével és a felvásárlási árakkal is.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Zajlik a lehalászás a mintegy 1500 hektárnyi területet felölelő Kapitány-réti halastavakon is. A halastavak létrehozása nagy befektetést igényel, valamint egész évben akad tennivaló a tavak körül, ahol 1-2 éves halakat nevelnek.

Stanislav Čičovački, technológus, Kapitány-réti halgazdaság: „Két és hároméves időszakú termelést végzünk, a halaknak extrudált tápot adunk, valamint használunk és kombináljuk gabonával, attól függően, hogy két vagy három éves a tenyésztés időszaka.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A takarmányárak jócskán megemelkedtek az elmúlt időszakban a viszontagságos időjárási viszonyok miatt. Az eladási ár most viszont kielégíthetőnek mondható, 350-400 dinár körül mozog kilogrammonként.

Krum Anastasov, igazgató, Kapitány-réti halgazdaság, Magyarkanizsa: „Az ár jelenleg kielégítő. De nem mondhatni jónak, nekünk, halászoknak mindenesetre nem fogja helyrebillenteni a mérlegünket. Nem jó, mert minden más megdrágul, az energia száz százalékkal, a haleledel 30-60 százalékkal drágult meg, például a szója és a hasonlók.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A hivatalos statisztikák szerint Szerbia egyébként halfogyasztás tekintetében Európa legalján áll, mindössze öt-hét kilogrammot fogyasztunk fejenként.

hal
halgazdaság
lehalászás

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.