Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic/bg

A Zijin Mining átvette a bori rézbányát

2018-12-18
15:10
Forrás
Szerbiai RTV
A bori rézbánya ma hivatalosan is a kínai Zijin Mining csoport kezébe került 63 százalékos részesedéssel. A tulajdonos elsődleges célja az új bányákba történő beruházás és a bori rézbánya fejlesztése.

A megállapodás szerint a kínai cég egy milliárd 260 millió dolláros befektetésre kötelezte magát, valamint a 200 millió dolláros értékű adósság törlesztését is magára vállalta. Az elkövetkező három évben a jelenlegi 40 millió tonnás kitermelést meg kell duplázni, hat éven belül pedig 160 millió tonnára kell emelni. A feltételek között az is szerepel, hogy a bánya 5000 dolgozója megtarthassa munkahelyét. Az új tulajdonos elsődleges célja az új bányákba történő beruházás és a bori rézbánya technológiai fejlesztése.

bori rézbánya
Zijin Mining
kínai

Most

22:43

Enyhítések kezdődnek Angliában

A brit kormány tájékoztatása szerint fokozatosan újranyithatnak Angliában a koronavírus-járvány miatt március óta zárva tartó szabadtéri színpadok, edzőtermek, uszodák és szépségszalonok.
20:44, Frissítve: 20:53

Békés tüntetés volt Szabadkán

Egy közösségi oldalon megjelent felhívásra nagyjából száz szabadkai polgár csatlakozott a belgrádi tüntetésekhez csütörtökön este az észak-bácskai városban.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.