Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rade Prelic/bg

A Zijin Mining átvette a bori rézbányát

2018-12-18
15:10
Forrás
Szerbiai RTV
A bori rézbánya ma hivatalosan is a kínai Zijin Mining csoport kezébe került 63 százalékos részesedéssel. A tulajdonos elsődleges célja az új bányákba történő beruházás és a bori rézbánya fejlesztése.

A megállapodás szerint a kínai cég egy milliárd 260 millió dolláros befektetésre kötelezte magát, valamint a 200 millió dolláros értékű adósság törlesztését is magára vállalta. Az elkövetkező három évben a jelenlegi 40 millió tonnás kitermelést meg kell duplázni, hat éven belül pedig 160 millió tonnára kell emelni. A feltételek között az is szerepel, hogy a bánya 5000 dolgozója megtarthassa munkahelyét. Az új tulajdonos elsődleges célja az új bányákba történő beruházás és a bori rézbánya technológiai fejlesztése.

bori rézbánya
Zijin Mining
kínai

Most

07:25, Frissítve: 07:43

Thiem legyőzte Đokovićot

Novak Đoković kikapott az osztrák Dominic Thiemtől Londonban. A férfi tenisz ATP-világbajnokság keddi játéknapján, a második csoportkörben tegnap este csapott össze a két teniszező.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.