Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

ZrBizNet fő témái: A női vállalkozás és a vállalkozások digitalizálása

2019-09-19
17:50
2019-09-19
17:59
Forrás
Pannon RTV
Öt országból több mint kétszáz kiállító érkezett a harmadik ZrBizNet vállalkozói kiállításra, melyet ma nyitottak meg a nagybecskereki Medison sportcsarnokban.

A rendezvény célja a vállalkozók kapcsolatainak a bővítése, valamint az illetékes állami intézményekkel való minél jobb együttműködés kiépítése.

A rendezvényt Igor Mirović tartományi kormányelnök nyitotta meg. Előtte megtekintette a nagybecskereki kikötő építőhelyét, a helybeli stadionban pedig átadta rendeltetésének az új atlétikai pályát.

Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke: „Nagybecskereknek néhány évvel ezelőtt 12 ezer munkanélkülije volt, ma ez a szám valamivel meghaladja a négyezret. Sok hazai és külföldi beruházójuk van, öt-hat új gyár építése van folyamatban. Nagybecskerek, Bánát központja, változik, húzza a többi, környező települést is, és mindez szemmel látható. Akárcsak itt, a ZrBizNet vállalkozói kiállításon.”

A rendezvényt harmadik éve tartják a mostani név alatt, a régió vállalkozói azonban immár huszadik éve, hogy rendszeresen találkoznak. A muzslyaiak az idén külön sátorban mutatkoztak be.

Madarász Gábriel, termelésvezető, Császárkert Kft., Muzslya: „Kiállítottuk a saját termékeinket. Ez mellett pedig főzünk közösen paprikást is, sütünk töpörtőt is és itt szórakozunk. Ami fontos szerintem, szerintünk, hogy az ilyen rendezvényeken a megjelenést nagyon fontosnak tartjuk, mert más partnerekkel is tudunk találkozni, új üzleti kapcsolatokat ki tudunk alakítani.”

A Takács-házaspár kilenc évvel ezelőtt kezdte el az emléktárgyak készítését – hobbiból. Tavaly hivatalosan is bejegyeztették kézműves műhelyüket.

Takács András, emléktárgykészítő, Muzslya: „Az ilyen nagyobb rendezvények szerintem jók, mert többen is látnak bennünket. Lesz négy-öt új kapcsolatunk, ami igencsak jó szokott lenni. Aztán mehetünk másfelé, hogy másutt is lássanak bennünket. Remélem, hogy jó lesz itt az idén.”

Az idei kiállítás két fő témája a női vállalkozás és a vállalkozások digitalizálása. Ezúttal a fiatalokkal is többet foglalkoznak.

Kiss Izabella, szervező: „Az általános iskolákkal és a középiskolákkal szerveztünk külön programot. A célunk, hogy bemutassuk nekik, milyen foglalkozások vannak, mi az, amit a gazdaság elvár a fiataloktól, milyen módon tudja őket motiválni, milyen nyári gyakorlatokat tud felkínálni.”

A pénteki program kiemelt eseménye a női vállalkozók bemutatkozása lesz, szombaton pedig gyermekpiacot rendeznek.

ZrBizNet
Nagybecskerek
Igor Mirović
Kiss Izabella

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.