Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Aggasztó közlekedésbiztonsági adatok

2020-09-24
09:59
2020-09-24
10:10
Forrás
Szerbiai RTV
Az év eleje óta 45 motorkerékpáros hunyt el közlekedési balesetben Szerbiában.

 A statisztika szerint egész évben ennyi szokott lenni az átlag, most pedig még csak szeptember van, és a koronavírus-járvány miatt nagyjából két hónap ki is esett. A szerencsétlenségek legfőbb oka a nagy sebesség és a bizonyítási vágy - mondják a szakemberek.

Riasztó adat az is, hogy egy elektromos rolleren közlekedő fiatal is baleset áldozata lett. Ezt a járművet egyébként egyre többen használják, főként fiatalok, azzal járnak iskolába. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy a belgrádi ortopédiai kórházba szinte naponta visznek be olyan kiskorút, aki elektromos rollerról esett le. A Szerbiai Közlekedésbiztonsági Bizottság elnöke elmondta, néhány országban ezzel a járművel tilos közlekedni. Erről nálunk még nincs szó, de nincs letisztázva, hogy az úton vagy a járdán kell közlekedniük, abban az esetben ha nincs kerékpárút.

közlekedés
motoros
motorkerékpáros
elektromos
roller
baleset
koronavírus
járvány

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.
17:01, Frissítve: 17:13

Több belgrádi vendéglátós a csőd szélére került

Az új járványügyi intézkedések miatt az eddigieknél is nagyobb mértékű veszteségekkel kell számolniuk a fővárosi vendéglátósoknak - panaszolják. Szerintük a felgyülemlett kiadások miatt már így is sokukat a teljes csőd fenyegeti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.